DOCUMENT Sesiune de fotografiere în toate școlile din România, declanșată la cererea Ministerului Educației. Directorii au obligația să facă și să trimită o poză cu un afiș de proiect european lângă numele școlii

5.280 de vizualizări
Foto: © Yulia | Dreamstime.com
Școlile care au beneficiat de măști de la Ministerul Educației, în perioada pandemiei, trebuie să afișeze un poster al proiectului și să trimită inspectoratelor școlare poze în care să fie vizibil numele unității de învățământ, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Data până la care inspectoratele școlare trimit pozele Ministerului Educației este 02.05.2023, conform anunțului.

În adresa Ministerului Educației este vorba despre proiectele ”Protejarea sănătății elevilor și a personalului implicat în desfășurarea activităților educaționale în contextul răspândirii virusului SARS.CoV.2” și „Protejarea sănătății elevilor și a personalului implicat în desfășurarea activităților educaționale în contextul răspândirii virusului SARS.CoV.2 în zona București – Ilfov” – Cod Mysmis 142218.

Inițial, măștile de protecție au fost cumpărate și distribuite inspectoratelor școlare din fondurile Ministerului Educației, urmând să fie inițiate ulterior cele două proiecte menționate mai sus.

Pentru încheierea cu succes a acestor proiecte este nevoie de îndeplinirea tuturor indicatorilor, se arată în document. „Unul dintre acești indicatori impuși de autoritatea contractantă presupune afișarea unui poster al proiectului (atașat) la fiecare școală care a beneficiat de aceste măști.”

Inspectoratele școlare vor centraliza fotografiile cu afișarea posterului (trebuie să fie vizibil numele școlii și posterul), potrivit Ministerului Educației. Inspectoratele vor pune imaginile într-un singur document PDF și vor transmite documentul la Ministerul Educației până pe 02.05.2023.

Menționăm că în textul trimis de Ministerul Educației apare „până cel târziu luni 02.05.2023”. Probabil este o greșeală și ar fi trebuit scris „până marți, 02.05.2023”.

Posterul pe care îl au școlile de afișat:

Adresa Ministerului Educației:

Despre cele două proiecte

Pe edu.ro apare că proiectul „Protejarea sănătății elevilor și a personalului implicat în desfășurarea activităților educaționale în contextul răspândirii virusului SARS.CoV.2” a avut o durată de implementare de 15 de luni (contract de finanțare semnat în 06.11.2020).

Obiectivul specific al proiectului a fost „asigurarea necesarului de 8.621.500 măști faciale de uz medical tip II pentru persoanele implicate în activitatea educațională.”

Conform sursei de mai sus, proiectul pentru zona București-Ilfov a avut durata de implementare de 6 luni (contract de finanțare semnat în 04.06.2021). Obiectivul specific s-a referit la „asigurarea necesarului de 986.500 de măști faciale de uz medical tip II pentru persoanele implicate în activitatea educațională.”

La rezultatele așteptate, pentru ambele proiecte, sunt menționate, printre altele, afișele din școli: „afișe postate în școlile în care vor fi distribuite măşti faciale de uz medical tip II (materiale de protecție).”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

Reprezentanții profesorilor, mințiți în față de reprezentanții Ministerului Educației că aplicația de salarizare EduSal ar fi permis mereu plata sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă / Luna trecută, Tribunalul Hunedoara a obligat Ministerul Educației să actualizeze aplicația exact pentru ca acest spor să poată fi calculat

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis sindicatelor profesorilor că aplicația de salarizare a personalului din Învățământ „a permis și permite și la momentul actual plata” sporului pentru condiţii de muncă periculoase…
Vezi articolul
Carti si documente / Foto: Pexels.com

USR îi cere președintelui Iohannis să retrimită Legile Educației în Parlament, iar ministrului să piloteze „noul examen de admitere la liceu”, cu experţi internaţionali, iar dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare să renunţe la examen

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legile Educaţiei, pentru a corecta prevederile care „discriminează” între elevi, „baronizează” universităţile şi „protejează plagiatorii”, transmite Agerpres. Apelul vine în…
Vezi articolul

Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă, acuzat de viol asupra unui elev de la Colegiul „Sfântul Sava”, angajat al Ministerul Educației, a fost plasat sub control judiciar / Decizia nu este definitivă

Profesorul acuzat de viol de la Colegiul „Sfântul Sava” a fost plasat sub control judiciar, conform portalului instanțelor. Decizia nu este definitivă. Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă fusese reținut joi, pentru 24…
Vezi articolul

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea tuturor profesorilor: Un astfel de termen nu poate fi stabilit / Nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în orice segment populațional. Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

Un termen pentru vaccinarea tuturor profesorilor „nu poate fi stabilit” fiindcă „depinde foarte mult de dorința de vaccinare”, astfel că „nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în…
Vezi articolul