DOCUMENT Școlile trebuie să se asigure că toți elevii sunt promovați în aplicația informatică SIIIR, până pe 21 august, potrivit Ministerului Educației / Clasele fără elevi vor fi radiate pe 29 septembrie

11.593 de vizualizări
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
Până pe 21 august, școlile trebuie să se asigure că sunt promovați toți elevii în aplicația informatică „Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România”, se arată într-o adresă a Ministerului Educației către inspectoratele școlare. În document se arată că, până pe 29 septembrie, clasele fără elevi vor fi radiate. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Având în vedere prevederile OM nr. 3800/2023 privind structura anului școlar 2023-2024, vă solicităm ca până la data de 21 august 2023 să vă asigurați că în aplicația informatică Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR) sunt promovați toți elevii. Precizăm faptul că la data de 31 august 2023 aplicația va fi inițializată pentru anul școlar 2023-2024”, conform documentului citat anterior.

Pentru anul școlar 2023-2024, inspectoratele școlare au obligația, potrivit sursei citate, de a finaliza verificarea operării în SIIIR următoarele:

1. asocierea elevilor la formațiunile de studiu pentru anul școlar 2023-2024, în vederea colectării planului de școlarizare realizat – Termen: 20 septembrie 2023;

Observații: formațiunile de studiu care la data de 29 septembrie nu au asociați elevi se vor considera nerealizate și vor fi radiate din fila de plan aprobată. 

2. introducerea datelor statistice SCO și SCO special – Termen: 3 octombrie 2023;

Observații: datele din modulul plan școlarizarea trebuie să coincidă cu datele introduse in modulul date statistice – SC0/SCO special. 

3. actualizarea setului de date privind atributele fiecărui elev – Termen: 10 octombrie 2023;

În document apare că responsabilitatea privind corectitudinea și exactitatea datelor înregistrate în SIIIR revine directorilor unităților de învățământ și inspectorilor școlari generali. 

Despre SIIIR

Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) a fost făcut în 2014 prin fonduri europene. La vremea respectivă, a costat 18 milioane de lei, conform proiecte.pmu.ro.

Potrivit sursei de mai sus, „grupul ţintă al proiectului este format din beneficiarii sistemului informatic şi din personalul ce va fi implicat în administrarea şi operarea acestuia”, proiectul urmărind formarea a doar 598 de persoane pentru utilizarea lui.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL După cele gimnaziale, și toate școlile care au clase primare vor utiliza modulul informatic MATE pentru identificare copiilor în risc de abandon școlar / Ce responsabilități au învățătorii
Școlile cu clase gimnaziale sunt atenționate să folosească modulul informatic obligatoriu MATE pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar – document. Reducerea părăsirii timpurii a școlii, „cea mai importantă” prioritate pentru Ministerul Educației, potrivit ISJ Mureș
Diriginții claselor gimnaziale trebuie să parcurgă mai multe etape pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar, potrivit unui ordin oficial. La ce întrebări răspund elevii – documente

2 comments
  1. V-ați apucat acum să publicați toate ordinele și directivele interne legate de birocrația ME?!

    Nu e nicio noutate, secretarii operează în SIIIR încă de la finalul anului școlar (finalul pentru elevi, nu 31 august) dacă nu sunt corigenți sau repetenți, iar pentru clasele unde apar astfel de situații, operează după încheierea situațiilor școlare (după corigențe).

    E o surpriză pentru cineva?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Andronescu propune scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a și înlocuirea orelor de Educație fizică cu Joc și mișcare. Federația părinților: le vor face învățătorii? Mai bine iese Religia de la clasele mici

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea…
Vezi articolul

Eliminarea discriminării create printr-un articol din proiectul legii Educației, solicitată și de FePAL, Asociația Mame pentru Mame, SUPRA și Părinții cer schimbare, după apelul FEDRA și RO TSA la care s-au alăturat peste 150 de organizații și peste 6.300 de semnatari

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL), alături de Grupul civic Părinții cer schimbare, Asociația SUPRA, Asociația Mame pentru Mame, solicită eliminarea prevederilor discriminatorii incluse în proiectul legii învățământului…
Vezi articolul

Evaluările elevilor, inclusiv cele făcute de profesori, la clasă, vor fi standardizate pe o platformă a Ministerului Educației / Va putea fi monitorizată evoluția elevului și generat un plan individualizat de învățare – proiect

A fost pus în consultare publică proiectul prin care evaluările elevilor vor fi standardizate pentru toate clasele și incluse în platforma online a Ministerului Educației, în baza Metodologiei – cadru de…
Vezi articolul