DOCUMENT Plagiatul șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a ajuns la CNATDCU

504 vizualizări
O sesizare referitoare la teza de doctorat a șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a fost depusă la CNATDCU – forul care analizează plagiatele. Sesizarea vine după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit într-un articol publicat de Pressone.ro că judecătorul Netejoru a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Sesizarea a fost transmisă către CNATDCU, iar termenul pentru soluționare este de 45 de zile, au declarat pentru EduPedu.ro reprezentanții secretariatului Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Descarcă de aici sesizarea depusă la CNATDCU

Lucian Netejoru a susținut teza de doctorat “Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor” în 2010, sub coordonarea Ștefaniei Georgeta Ungureanu, pe atunci profesor universitar la Academia de Poliție. 

Potrivit Pressone.ro, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

Voicu a fost și unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru. Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

Citește investigația integral pe Pressone.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recompense și stimulente pentru profesorii implicați, instruire cu experți din nordul Europei, formare pilotată prin masterul didactic introdus în 2020 – ce se așteaptă de la cadrele didactice și ce li propune acestora în raportul prezidențial privind educația de mediu

Activitățile legate de combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului ar putea fi introduse în metodologia după care profesorii primesc stimulente salariale și participă la mobilități, potrivit raportului privind educația de…
Vezi articolul

Material susținut de Platforma de management organizațional VIVA

Noi, ca profesori, învățăm toată viața. Modul în care profesorul predă are acel substrat de management, spune directoarea Școlii „Ioan Creangă” din Cluj / Soluțiile din platforma care conține legislația actualizată, procedurile și documentele necesare cadrelor didactice

„Noi, ca profesori, învățăm toată viața”, a declarat pentru Edupedu.ro Meda Florian, director adjunct la Școala “Ion Creangă” din Cluj. Aceasta consideră că „orele în care se face treabă bună”…
Vezi articolul

Admitere 2023 la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Înscrieri deschise până pe 15 iulie pentru opt programe de studii universitare de licență în limba română / Facilități pentru studenți (P)

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își deschide porțile către tinerii talentați și dornici să urmeze o carieră de succes în domeniul medical și farmaceutic. În data…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

DESCARCĂ Harta pentru profesorii diriginți – instrumentul gratuit construit de psihoterapeut Diana Stănculeanu care poate fi aplicat la clasă, cu un instructaj ușor / „Avem extrem de multă literatură de specialitate care ne arată că rezultatele școlare de tip note/medii nu reprezintă nici pe departe un predictor corect al succesului în viață”

Profesorii diriginți au foarte puține instrumente pentru orientarea în carieră a tinerilor, spune psihoterapeut Diana Stănculeanu, care a creat pentru programul Școala de Bani al BCR, Harta Inteligenței Financiare. Instrumentul…
Vezi articolul