DOCUMENT Peste 30 de mii de profesori și debutanți candidează miercuri, la titularizare, pe un număr de posturi neanunțat de Ministerul Educației

4.064 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Adriana Neagoe
UPDATE Ministerul Educației vine cu precizarea că, la nivel național, sunt 4.030 de posturi scoase la concursul național de titularizare.
(Știrea inițială) Mâine, 29 iulie, se desfășoară concursul gigant de angajare în învățământ, numit titularizare. 30.113 de profesori și debutanți s-au înscris la examenul de titularizare, însă anul acesta Ministerul Educației nu a anunțat și posturile scoase la concurs, așa cum este obligată orice instituție publică să facă atunci când angajează și cum făcea același minister în toți anii trecuți.

Pentru a se angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată (adică pentru titularizare), candidații trebuie să obțină la examenul scris de mâine minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) – minimum nota 5 (cinci).

Concurs de titularizare: Comunicatul integral al Ministerului Educației:

29 iulie: proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare)

Mâine, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, constă în probă scrisă. Proba scrisă va începe la ora 9:00, în 123 de centre de concurs, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 30.113 candidați, dintre care 2.937 de candidați provin din promoția curentă.

Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Citește și:

4 comments
  1. Cunosc doi profesori titulari care de ani buni au câte o norma și jumătate fiecare . Oare mănâncă cu doua guri? Colegii noștri mai tineri, care au învățat toată vara, nu merita și ei sa mănânce o pâine?

  2. Sărmanii oameni, dar posturi tituarizabile sunt unul, cel mult doua pe materie. La noi în județ la multe discipline nu exista posturi deloc.

  3. S-au inscris și sunt bine pregătiți, dar sa scoată și directorii orele în ședințele publice . Acum doi ani, în scoala în care lucram erau trei titulari și fiecare avea 3 ore la plata cu ora, în total noua ore. (9 ore de limba română). Aceste ore nu erau scoase în ședințele publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

(P) Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a, de la Editura Aramis, prezentat de prof. Mariana Norel: Este pentru generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare / Profesorii vor descoperi metode și tehnici variate de predare-învățare-evaluare, cum ar fi explozia stelară, metoda cubului, diagrama Venn, metoda cadranelor sau a pălăriilor gânditoare

“Este generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare, nu mai trebuie să demonstreze apartenența la gen și specie a unor texte de multe ori reluate și…
Vezi articolul

VIDEO Piesă Hip-Hop făcută de liceeni din Târgu Frumos cu refren de Ecaterina Andronescu și pe statistica Edupedu.ro: “Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă”

Videoclip “amar” al liceenilor din Târgu Frumos și al profesorului Dan Chicoș, “pe versuri” de Ecaterina Andronescu și bazat pe statistica prezentată de Edupedu.ro cu privire la generația 2007-2019 ajunsă…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

Alina Boca, profesoară de informatică: Asamblarea unui robot presupune și lucrul cu șurubelnițe, șuruburi, lucruri practice pe care nu prea le mai facem la școală cu elevii și lor chiar le place / Robotica leagă prietenii care rămân

„Asamblarea unui robot presupune și o anumită abilitate, adică lucrul cu șurubelnițe cu șuruburi și cu toate lucrurile acestea practice pe care noi nu prea le mai face pe la…
Vezi articolul