DOCUMENT Până vineri toate școlile trebuie să trimită la minister numărul elevilor cărora nu li se poate încheia media pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la orele online. Statistica unul dintre criteriile anunțate de ministru pentru o eventuală redeschidere a școlilor

7.260 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Până vineri, 8 ianuarie 2021, toate școlile din țară trebuie să trimită la minister situația elevilor cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la cursurile online, potrivit unui document trimis de minister către unitățile de învățământ și inspectorate, obținut de Edupedu.ro. Statistica rezultată din acest sondaj este unul dintre criteriile anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru o eventuală redeschidere a școlilor începând cu data de 8 februarie, potrivit declarațiile acestuia.

Este vorba despre Adresa DGIP (Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar din minister) nr 11 din 4.01.2021. Documentul solicită ca până pe 8 ianuarie să fie trimise la minister, “în format editabil și scanat”, cifrele cu elevii a căror situație școlară nu poate fi încheiată din cauză că aceștia nu au putut participa, din diverse motive, la școala online.

Datele trebuie să fie completate separat de școlile idn mediu urban de cele din mediu rural, se arată în document.

Concret, fiecare școală trebuie să completeze un tabel cu următoarele rubrici:

  1. Numărul total de elevi înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din mediul urban/rural (conform SIIIR)
  2. Numărul de elevi cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I al anului școlar 2020-2021
  3. Ce dificultăți de participare la activitățile de predare în sistem on-line au avut acești elevi
    • Nu au acces la dispozitive
    • Nu au acces la internet
    • Sunt în alte situații, dacă da, care sunt acestea

Ministrul Educației a anunțat luni că această statistică va fi unul dintre criteriile luate în calcul la decizia de redeschidere a școlilor.

Înainte de vacanța de iarnă subsecretarul de stat din minister, Jean Badea, spunea că peste 400 de mii de elevi nu au acces la școala online.

Tot Cîmpeanu a spus că Guvernul va adopta azi o Ordonanță de Urgență care va permite continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie.

Pe 27 decembrie 2020, la câteva zile de la preluarea mandatului, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susținea că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”.

Potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile.

Citiți aici un Ghid pentru profesori de încheiere a mediilor elevilor pe Semestrul I – cadru normativ

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GRAFIC Numărul elevilor cu CES din școlile din România aproape s-a triplat în ultimii 5 ani, în timp ce numărul profesorilor de sprijin este ținut de Ministerul Educației cu mult sub standardul legal. În timp ce în județul Galați, unui profesor de sprijin îi revin 140 de elevi, doar într-un singur județ acesta este conform legii

Numărul elevilor cu cerințe educaționale speciale, CES, din învățământul de masă aproape s-a triplat în ultimii 5 ani, ajungând la peste 50.000 în anul școlar 2023-2024. În același timp, numărul…
Vezi articolul

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul

Grevă națională a profesorilor din Franța, joi, 13 ianuarie, din cauza măsurilor din școli pentru protecție în pandemia de Covid-19. Sindicatele: “Un haos de nedescris” / Regulile sanitare, schimbate succesiv într-un timp scurt

Cel mai influent sindicat al profesorilor din Franța, SNUipp-FSU, a anunțat recent grevă în toate școlile din Franța, joi, 13 ianuarie, ca răspuns la noul set de măsuri împotriva răspândirii…
Vezi articolul