DOCUMENT Până vineri toate școlile trebuie să trimită la minister numărul elevilor cărora nu li se poate încheia media pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la orele online. Statistica unul dintre criteriile anunțate de ministru pentru o eventuală redeschidere a școlilor

7.258 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Până vineri, 8 ianuarie 2021, toate școlile din țară trebuie să trimită la minister situația elevilor cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I din cauza că nu au putut participa la cursurile online, potrivit unui document trimis de minister către unitățile de învățământ și inspectorate, obținut de Edupedu.ro. Statistica rezultată din acest sondaj este unul dintre criteriile anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru o eventuală redeschidere a școlilor începând cu data de 8 februarie, potrivit declarațiile acestuia.

Este vorba despre Adresa DGIP (Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar din minister) nr 11 din 4.01.2021. Documentul solicită ca până pe 8 ianuarie să fie trimise la minister, “în format editabil și scanat”, cifrele cu elevii a căror situație școlară nu poate fi încheiată din cauză că aceștia nu au putut participa, din diverse motive, la școala online.

Datele trebuie să fie completate separat de școlile idn mediu urban de cele din mediu rural, se arată în document.

Concret, fiecare școală trebuie să completeze un tabel cu următoarele rubrici:

  1. Numărul total de elevi înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din mediul urban/rural (conform SIIIR)
  2. Numărul de elevi cărora nu li se poate încheia situația școlară pe Semestrul I al anului școlar 2020-2021
  3. Ce dificultăți de participare la activitățile de predare în sistem on-line au avut acești elevi
    • Nu au acces la dispozitive
    • Nu au acces la internet
    • Sunt în alte situații, dacă da, care sunt acestea

Ministrul Educației a anunțat luni că această statistică va fi unul dintre criteriile luate în calcul la decizia de redeschidere a școlilor.

Înainte de vacanța de iarnă subsecretarul de stat din minister, Jean Badea, spunea că peste 400 de mii de elevi nu au acces la școala online.

Tot Cîmpeanu a spus că Guvernul va adopta azi o Ordonanță de Urgență care va permite continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie.

Pe 27 decembrie 2020, la câteva zile de la preluarea mandatului, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susținea că “vor fi foarte mulți copii care nu vor putea avea mediile încheiate”, iar aceștia “vor trece automat în grupul celor care se cheamă că au abandonat școala”.

Potrivit regulamentului școlar ROFUIP, abandonul școlar nu este similar cu elevii cărora nu le-au fost încheiate mediile.

Citiți aici un Ghid pentru profesori de încheiere a mediilor elevilor pe Semestrul I – cadru normativ

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de NextLab.tech

INTERVIU Gabriela Cobel, profesor de fizică: Am construit împreună, am învățat împreună și am făcut tot felul de roboți, iar pentru ceea ce nu am știut, primii mei profesori au fost elevii. Au venit și în vacanță la clubul de robotică

Din dorința și pasiunea elevilor pentru ceva nou, Gabriela Cobel, profesor de fizică și director adjunct la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Sighetu Marmației, a înființat în aprilie 2023 un…
Vezi articolul

Procedura de interviu pentru concursul de directori de școli, publicată de Ministerul Educației – document / Interviul durează o oră, în timpul prezentării candidatul nu va fi întrerupt, iar proba de competențe digitale se dă pe calculator și durează 15 minute în care și ecranul va fi filmat

Procedura operațională pentru proba de interviu, de la concursul de directori de școli, a fost publicată de Ministerul Educației, potrivit siteului scoalaromaneasca.ro. Interviul va avea 3 etape. La proba de…
Vezi articolul

Profesorul Cătălin Ciupală: Dacă tu, ca profesor, nu-ți cunoști bine materia pe care o predai, nu ai cum să transmiți cunoștințe eficient / Nu avem o metodă științifică de predare, care să se bazeze pe neuroștiințe, pe modul de învățare a elevilor

„Noi nu avem o metodă științifică de predare, o metodă care să se bazeze foarte mult pe neuroștiințe, pe modul de învățare a elevilor, pe modul lor de gândire. Eu…
Vezi articolul

Învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, cred 44% dintre profesorii din România, iar 6 din 10 văd partidele politice doar ca pe un mijloc prin care politicienii să-și facă o carieră – sondaj CNCD

44% dintre profesorii din România cred că învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, potrivit unui sondaj al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De…
Vezi articolul