DOCUMENT Până pe 31 august, toate școlile trebuie să se asigure că în aplicația informatică SIIIR sunt promovați toți elevii, solicită Ministerul Educației

26.768 de vizualizări
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
Ministerul Educației solicită școlilor ca până la data de 31 august să se asigure că în SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – n.red) sunt promovați toți elevii, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 30.721 din 09.08.2024. Vezi mai jos, în articol, care sunt termenele pentru anul școlar 2024-2025.

„Având în vedere prevederile OM nr. 3694/2024 privind structura anului școlar 2024-2025, vă solicităm ca până la data de 31 august 2024 să vă asigurați că în aplicația informatică Sistemul informatic integrat al învăţământului din România (SIIIR) sunt promovați toti elevii”, se arată în document.

În vederea colectării datelor aferente anului școlar 2024-2025 vă comunicăm termenele la care inspectoratele școlare au obligația de a finaliza verificarea operării în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), de către unitățile de învățământ a datelor în cadrul următoarelor etape:

1. asocierea elevilor la formațiunile de studiu pentru anul școlar 2024-2025, în vederea colectării planului de școlarizare realizat

Termen: 25 octombrie 2024

Observații: formațiunile de studiu care la data de 25 octombrie nu au asociați elevi se vor considera nerealizate și se radiază.

2. introducerea datelor statistice SC0 și SCO special.

Termen: 1 noiembrie 2024

Observații: datele din modulul plan școlarizare trebuie să coincidă cu datele introduse în modulul date statistice – SCO/SCO special. 

3. actualizarea setului de date privind atributele fiecărui elev.

Termen: 15 noiembrie 2024” 

În document se arată că, pentru a respecta termenele precizate anterior, inspectoratele școlare vor stabili și comunica directorilor unităților de învăţământ alte termene anterioare la care trebuie să finalizeze introducerea/operarea datelor în SIIIR la nivelul fiecărei unități de învățământ. 

Responsabilitatea privind corectitudinea si exactitatea datelor înregistrate în SIIIR revine directorilor unităților de învățământ și inspectorilor școlari generali, conform Ministerului Educației.

Adresa Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Despre SIIIR

Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) a fost făcut în 2014 prin fonduri europene. La vremea respectivă, a costat 18 milioane de lei, conform proiecte.pmu.ro.

Potrivit sursei de mai sus, „grupul ţintă al proiectului este format din beneficiarii sistemului informatic şi din personalul ce va fi implicat în administrarea şi operarea acestuia”, proiectul urmărind formarea a doar 598 de persoane pentru utilizarea lui.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației obligă școlile să comande manuale pentru anul viitor, majoritatea tot de la Editura Didactică și Pedagogică. Asta deși a anunțat că va cumpăra noi manuale prin licitație

De astăzi, toate școlile sunt obligate să-și comande manuale școlare pentru clasele I-VI, pentru anul școlar 2019-2020. Anunțul apare într-o notă trimisă tuturor școlilor din țară de către Centrul Național…
Vezi articolul

Rezultate admitere liceu 2024. Peste 1.600 de candidați au rămas nerepartizați. Cei mai mulți elevi care n-au prins un loc la liceu sunt din județele Constanța, Prahova și Giurgiu / În București, un candidat cu media 8.92 nu a fost repartizat

Peste 1.600 de candidați au rămas nerepartizați în prima etapă de admitere la liceu 2024, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Concret, 1.607 de elevi care au completat fișa de…
Vezi articolul