OFICIAL Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în județele Călărași și Dâmbovița, a fost publicat în Monitorul Oficial cu o săptămână înaintea probelor: Profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi

4.961 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022 în județe Călărași și Dâmbovița a fost publicat în Monitorul Oficial. Concret, elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași, la Bacalaureat. Profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi, iar un profesor evaluator în format digital din cadrul Evaluării Naționale 2022 va fi plătit cu 14 lei/lucrare corectată.

Prin acest ordin a fost probată plata cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen din județele Călărași și Dâmbovița, precum și a profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor organizate în județul/municipiul București, după cum urmează:

  • cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise: 150 lei/zi;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul evaluării naționale: 14 lei/lucrare corectată;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat — 2022: 18 lei/lucrare corectată.

Amintim că Edupedu.ro a scris că sumele pe care cadrele didactice și auxiliare le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate. La toate sumele sunt diferențe față de anul trecut, creșterile variind între 10 și 160 de lei. Mai multe detalii aici.

Modalitatea de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cele două județe se stabilește prin proceduri elaborate de Ministerul Educației în termen de cinci zile de la intrarea în vigoare a acestui ordin.

Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise la Evaluarea Națională și BAC 2022:

Informații de context

Amintim că Edupedu.ro a scris în luna februarie că Sorin Cîmpeanu anunța că Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2022 vor fi evaluări computerizate și standardizate în câte un județ. Mai multe detalii aici.

Ministrul Educației a spus marți la DCNews că în județele Dâmbovița și Călărași elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor susține anul acesta Evaluarea Națională și BAC-ul prin testare digitalizată. Ministrul nu a precizat însă în care județ se va da Evaluarea standardizată digitalizată în cadrul proiectului pilot, și în care județ se va da BAC-ul în această formă. Mai multe detalii aici.

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat în luna mai pentru Edupedu.ro că platforma folosită pentru corectarea digitalizată pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în cele două județe, va fi Intuitext, a companiei Softwin SRL, gratuit, pe bază de parteneriat. Mai multe detalii aici.

Mai amintim că Edupedu.ro a scris încă din iulie 2021 că ministrul Educației a anunțat modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, după ce la Evaluarea Națională 2021 au fost depuse peste 20.000 de contestații. „Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei”, declara la acea vreme Sorin Cîmpeanu. Mai multe detalii aici.

Citește și:
Elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași, la Bacalaureat. Sorin Ion: Vom folosi platforma privată Intuitext, pe bază de parteneriat / Dacă va fi diferență de peste un punct între primii doi profesori evaluatori, lucrarea merge automat la alți doi corectori
Corectarea digitalizată pentru Evaluarea Națională și BAC se va face în județele Călărași și Dâmbovița / Testele se vor da în format fizic și apoi vor fi scanate în fața elevilor
Sorin Cîmpeanu vorbește despre evaluări standardizate și digitalizate, în câte un județ, la BAC și Evaluare Națională 2022: Nu va fi presiune pusă pe evaluatori, pentru că nu vor mai avea un loc fix și un interval orar fix în care să fie obligați să corecteze
iulie 2021 – EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

2 comments
  1. E o mare prostie care o sa ne dea inapoi de fapt in procesul de digitalizare… ceea ce fac ei acum este DIGITIZARE nu DIGITALIZARE.
    Adica scaneaza lucrarile copiiilor si le trimit catre evaluatori. Daca era digitalizare, colectau raspunsurile elevilor direct in mod digital.
    Acum, la cat de ordonati ii stim noi pe ei, cam cum credeti ca va iesi proiectul asta? Cam cate lucrari incurcate, cu lipsa pagini etc. credeti ca o sa fie?
    Si… ce sa vezi, vor tipa ca digitalizarea nu e buna, asa cum au tipat si cu scoala online nu e buna, cand de fapt ei nu au facut niciodata nici digitalizare nici scoala online.
    Uite cum fac altii mai la vest

    efd6d14

  2. Atât sunt plătiți muncitorii pe camp, la cules de diverse, și nu se prea duc.
    Profesorii respectivi vor sta probabil 10-12 ore sa scaneze lucrările.
    Plata este în bătaie de joc, cum este la tot personalul, mai puțin gradațiile de merit, adică oamenii directorilor și ai inspectorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu, “șocată” de problemele din educație provocate tocmai de PSD: Părinții presează extraordinar pe școlile bune. Am ajuns să avem clase cu 36-38 de elevi

Aflată la al patrulea mandat de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu se declară “șocată” de ce efecte au adus modificările pe care chiar guvernele PSD le-au adus legii educației din…
Vezi articolul

VIDEO “Nu te poți aștepta să învețe cu drag la matematică, dacă tu povestești în prezența lui cât de nenorocit e respectivul profesor”. Zece moduri de a determina copilul să placă școala, chiar dacă e pandemie, recomandate părinților de învățătoarea Camelia Florea

Nu fiți descurajați, pentru că veți transmite asta și copilului vostru, spune în clipul cu cele “zece moduri de a determina copilul să-i placă școala, chiar dacă e pandemie”, învățătoarea…
Vezi articolul