DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre

7.945 de vizualizări
Fragment din Hotararea Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta
“Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevede hotărârea oficială a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Dispar after school-urile din lista celor închise pentru 14 zile, deși purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar declarase pentru Edupedu.ro că nici în aceste centre nu se mai pot realiza activități față în față.

Nu este clar de ce în decizie se menționează și “ciclul gimnazial” și cel “preuniversitar”, atâta vreme cât preuniversitarul include și gimnaziul, pe lângă grădiniță, primar, liceal, profesional și postliceal. Nu este clar nici cum poate decide Comitetul pentru universități, câtă vreme Legea 55/2020 prevede că, “pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se pot suspenda prin hotărâre a senatului universitar” (Articolul 38^1 din Legea 55/2020).

Amintim că, în cursul dimineții, premierul Ludovic Orban declara că after school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie, deși din punct de vedere legal Comitetele Județene/Municipal pentru Situații de Urgență pot decide interzicerea activităților față în față în after school-uri.

Hotărârea Comitetului “intră în vigoare începând cu ora 0:00 a datei de 20 octombrie 2020”, ceea ce înseamnă că elevii și studenții vor sta acasă de marți și vor învăța exclusiv online.

O altă decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență prevede obligativitatea purtării măștilor de protecție de toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile deschise, “având în vedere că rata de incidență cumulată la 14 zile, la nivelul Municipiului București, a depășit valoarea de 3/1.000 de locuitori.

Decizia oficială a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București:


3 comments
  1. Te aștepți de la un site ca edupedu sa furnizeze informații reale și nicidecum știri de senzațional.
    Ieri, edupedu.ro a fost singurul site care, invocând o declarație a purtătorului de cuvânt al ISMB , susținea ca inclusiv activitatea din after school-uri se va suspenda. Știrea a fost preluată și difuzată pe larg.
    Azi, având acces la ambele documente, același site susține ca after-school-urile au dispărut din lista respectiva a autorităților.
    Eu unul nu vad unde erau menționate in Hotărârea 24 a CMBSU (nu ma refer la creșe, care erau menționate inițial).
    Înainte de a comenta și furniza astfel de opinii, preluate la nivel larg de toată presa, poate ar fi o idee sa va documentați cum funcționează activitatea de tip after school, ce entități o desfasoara și cine le reglementează activitatea.
    Rușine pentru isteria pe care ați creat-o aseară, sper din incompetenta și nu dintr-un joc politic ce va duce la demiterea unui prefect incompetent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Greva profesorilor continuă luni, 12 iunie, în școli. La ora 10, liderii sindicali anunță dacă proiectul ordonanței de urgență al Guvernului este acceptat sau respins de angajații din Învățământ

Luni, 12 iunie, greva profesorilor continuă în școli, după cum a declarat ieri Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), după negocierile de la Palatul Victoria: „Cu alte…
Vezi articolul
Reducerea normei didactice pentru profesorii cu vechime

Până pe 1 aprilie, școlile, inspectoratele școlare și CJRAE pot depune proiecte prin care plătesc părinții care însoțesc elevii cu CES la ore și de înființare a camerei-resursă pentru suport educațional

Până pe 1 aprilie, școlile, inspectoratele școlare județene, Centrele județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și Centrele Școlare de Educație Incluzivă pot depune proiecte prin care pot plăti părinții…
Vezi articolul
Vasile Dincu / Foto: INQUAM Photos George Calin

Vasile Dîncu a cerut verificări de urgență la Colegiul Național de Apărare, după ce un profesor a amenințat familia unui ziarist G4Media / MApN: Ne delimităm ferm de orice poziție contrară normelor și principiilor democratice, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a cerut o comisie de urgență pentru verificarea situației de la Colegiul Național de Apărare, după ce G4Media a scris despre presiunile unui angajat asupra familiei…
Vezi articolul

Romano-catolicii și reformații, majoritatea din Transilvania, sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt, ce obiceiuri speciale au și de ce greco-catolicii se sincronizează cu ortodocșii

Mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați, sărbătoresc, la acest sfârșit de săptămână, Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate…
Vezi articolul

Directoarea Andreia Bodea, despre flexibilitatea orarului: Uitându-ne la rece la ce se întâmplă cu elevii de clasele a XII-a, este clar că ar trebui privilegiate discipline la care ei susțin examen de bacalaureat

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, a vorbit, pentru Prima Tv, despre ideea flexibilității orarului pentru elevii din clasele terminale de liceu: „Punând în balanță și uitându-ne la…
Vezi articolul