DOCUMENT O nouă sesiune de înscrieri pentru școlile care vor să folosească catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, în perioada 11-13 septembrie, anunță Ministerul Educației / Model de solicitare

626 de vizualizări
Foto: captură model cerere Școală Pilot Catalog Electronic
Ministerul Educației anunță o nouă sesiune de înscrieri sau reînscrieri pentru școlile care vor să folosească exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, în perioada 11-13 septembrie, ora 14:00, conform unei adrese transmise inspectoratelor școlare, obținută de Edupedu.ro.

„Având în vedere solicitările primite din partea unităților de învățământ privind înscrierea în rețeaua de unități-pilot în vederea consemnării situației școlare a elevilor exclusiv în format electronic în anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației vine în întâmpinarea acestora prin redeschiderea formularului online în perioada 11 septembrie – 13 septembrie 2024, ora 14:00”, se precizează în adresa ministerului, consultată de Edupedu.ro.

Înscrierea/reînscrierea școlilor în rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic

Solicitările de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic se vor transmite către Ministerul Educației, accesând formularul online: https://bit.ly/unitati-pilot-catalog2024.

Se completează toate informațiile solicitate în formular și se încarcă Solicitarea semnată și ștampilată de către reprezentantul legal al unității de învățământ solicitante.

Unitățile de învățământ care au fost unități-pilot pentru implementarea catalogului electronic în anul școlar 2023-2024, și care doresc continuarea utilizării acestuia, vor depune solicitarea de reînscriere.

DOCUMENT Solicitare de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic
Ce obligații au școlile care folosesc catalogul electronic:

„Unitățile de învățământ din rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic:

– vor asigura prin contractele semnate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare;

– au obligația de a respecta toate prevederile aprobate prin Ordinul ministrului educației nr. 3896/28.03.2023 privind Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile-pilot.”

Potrivit documentului transmis la prima sesiune de înscriere din acest an, școlilor le este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau de către reprezentanții legali ai acestora. Pot fi folosite sume din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări sau donații.


1 comment
  1. Digitalizarea cu banii proprii.

    Cine îți dă sponzorizare să bagi mii de euro pe an in catalog electronic???

    Mulțumim pt nimic, Deca!
    Unde sunt banii care spuneai că nu ai ce face cu ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii din grupa mare, cu dificultăți de învățare menționate în raportul de evaluare a dezvoltării fizice, repetă anul și educatorul trebuie să lucreze la un program de învățare personalizat împreună cu CJRAE, potrivit ROFUIP 2024

Copiii din grupa mare care pe parcursul anului școlar au avut dificultăți de învățare, menționate în raportul de evaluare a dezvoltării fizice, rămân la grupa înscrisă, potrivit ROFUIP 2024. În…
Vezi articolul

Premieră în mediul universitar românesc, după alegerile prezidențiale: Universitatea din București ia instituțional poziție și anunță că „respinge ferm orice formă de dictatură” și apără democrația și orientarea euroatlantică / Îndemn la alegători să nu voteze „în funcție de manipulări și promisiuni populiste”

„Universitatea din București respinge ferm orice formă de dictatură și rămâne angajată pe deplin în slujba dezvoltării unei societăți românești bazate pe valorile euroatlantice”, arată instituția într-un prim punct de…
Vezi articolul