DOCUMENT Niciun contra-candidat pentru Simion Hăncescu și George Purcaru la cele mai importante funcții din cel mai mare sindicat al profesorilor – FSLI / Sunt trei candidați pentru funcția de secretar general

1.592 de vizualizări
Simion Hăncescu
Foto: FSLI
Candidaturile pentru cele mai importante funcții din biroul operativ al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, cele de președinte și vicepreședinte, sunt doar cele ale ocupanților acestor posturi, potrivit unei note oficiale consultată de Edupedu.ro. Simion Hăncescu este unicul candidat pentru funcția de președinte al biroului operativ al FSLI, acesta fiind președintele federației din noiembrie 2010, potrivit CV-ului propriu, adică de 12 ani. Pentru poziția de vicepreședinte în biroul operativ candidează George Purcaru, ocupantul funcției și în prezent, care din noiembrie 2017, adică de 5 ani, este prim-vicepreședintele FSLI.

FSLI este o federație sindicală condusă de Consiliul Național al Liderilor – care are ședințe în care stabilește hotărâri și anumite demersuri, iar între aceste ședințe organismul de conducere este biroul operativ, potrivit federației. Pentru acesta acum sunt alegeri.

Componența Biroului Operativ apare în fotografia de mai jos:

Concurență apare, conform candidaturilor validate, pentru postul de Secretar General, ocupat în prezent de Cornelia Popa-Stavri. Aceasta s-a înscris pentru încă un mandat în Biroul Operativ, însă în cursă sunt și Ion Zoican, președintele filialei Mehedinți a FSLI, și Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Simion Hăncescu CV.

Potrivit informațiilor de pe site-ul FSLI, federația are 150.526 de membri, care reprezintă 51.14% din angajații din învățământul preuniversitar.

Articol în curs de actualizare


4 comments
    1. Sunt cadre mostenite din vechiul regim ceausist.
      Primește 3.700 lei ca profesor fără să dea pe la școală. Venit total: 19.500 lei/lună ca să facă blat cu orice guvern. Un trădător. Hăncescu reales la al XIV-lea congres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorii și profesorii pot scăpa de birocrația din școală prin simplificarea proceselor administrative, cu cele peste 360 de proceduri în format editabil, actualizate în timp real cu schimbările legislative. Sprijinul platformei acoperă toate domeniile activității școlare, de la gestionarea resurselor umane la planificarea activităților didactice (P)

În lumea dinamică a educației, unitățile de învățământ se confruntă cu o multitudine de provocări: gestionarea eficientă a resurselor, adaptarea la schimbările legislative constante, optimizarea comunicării și, nu în ultimul…
Vezi articolul

A murit Sir Ken Robinson, autor și expert în domeniul Educației, cunoscut în toată lumea pentru ideile sale despre școală și creativitate. VIDEO Robinson, TED Talk: „Toți copiii se nasc artiști, însă noi nu dezvoltăm creativitatea, suntem educați să o lăsăm în urmă”

Sir Ken Robinson, poate cel mai cunoscut autor și expert de renume mondial în domeniul Educației, a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, de cancer. Anunțul a fost…
Vezi articolul

Coaliția de Guvernare a decis „acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu legea salarizării unitare, cuvenită salariaților din sistemul public”. Ce înseamnă asta pentru profesori și personalul din Educație

Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public este una din deciziile anunțate în urma ședinței liderilor din coaliție de…
Vezi articolul

Școlile trebuie să comunice elevilor și părinților până pe 1 octombrie când sunt ”Școala altfel”, „Săptămâna verde” și vacanța mobilă din februarie, prevede ordinul cu structura anului școlar 2023-2024

Școlile trebuie să informeze elevii și părinții cu privire la perioadele în care se vor organiza programele Săptămâna „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, dar și despre perioada de 7 zile…
Vezi articolul

Angajații din învățământ, alături de întreg personalul esențial, nu vor putea să se programeze în februarie la vaccinare, anunță ministrul Sănătății. Decizia, pe fondul lipsei acute a dozelor

Angajații din învățământ nu se vor mai putea programa pentru vaccinarea anti-COVID în luna februarie, alături de întreg personalul esențial, anunță ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-o conferință de presă, potrivit…
Vezi articolul