DOCUMENT Motivele pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai – proiect

16.157 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Motivele pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai includ deplasările pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber, cum ar fi ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele, dar la care nu pot participa mai mult de 3 persoane, potrivit unui document pus în dezbatere de Ministerul de Interne.

Setul de măsuri de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență, începând cu data de 15 mai 2020 includ și posibilitatea de deplasare a persoanelor în afara localității pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor dedistanțare socială. Redăm conținutul:

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații:

  1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. în scop umanitar sau de voluntariat;
  3. realizarea de activități agricole;
  4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
  5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
  6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
  7. din alte motive justificate, precum:
    • îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
    • îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
    • asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
    • deces al unui membru de familie.

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații:

  1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
  3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor dedistanțare socială;
  4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Documentul integral poate fi descărcat de aici

Citește și:

FOTO: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premiul Nobel pentru Fizică 2024 – acordat lui John Hopfield și Geoffrey Hinton „pentru descoperirile și invențiile fundamentale care permit învățarea automată”, „esențiale pentru dezvoltarea modelelor de inteligență artificială”

Cercetătorii John Hopfield și Geoffrey Hinton au primit premiul Nobel pentru Fizică 2024, „pentru descoperirile și invențiile fundamentale care permit învățarea automată cu ajutorul rețelelor neuronale artificiale”, anunță Academia Regală…
Vezi articolul

Singura școală-pilot privată aprobată de minister este co-fondată de secretarul de stat Radu Szekely, la Sibiu, acesta fiind șeful Comisiei de aprobare și cel care a avizat desemnarea. Szekely: Nu consider că e vreun conflict / Au mai fost trei școli particulare, dar au fost respinse – interviu

“Nu consider că este vreun conflict”, a răspuns Radu Szekely, secretar de stat pentru echitate și egalitate de șanse în Ministerul Educației, când a fost întrebat dacă nu există un…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Pressone.ro: Modificări pregătite pentru analiza plagiatelor ar putea da un rol decisiv softurilor și ar elimina sesizările multiple. Ioan Aurel Pop, șeful CNATDCU, admite că “e posibil” ca problemele să fie cauzate “de nume, de personalități” și invocă o posibilă demisie

Reanalizarea tezelor de doctorat care au fost soluționate de către CNATDCU ar urma să devină imposibilă, printr-una dintre modificările la Metodologia de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de…
Vezi articolul