DOCUMENT Ministerul Educației a anunțat școlile în seara zilei de salariu, când banii au fost deja virați în conturile oamenilor, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi reparat o parte din erorile care luau din banii profesorilor și angajaților din Învățământ

49.117 vizualizări
Foto: 42651535 | Atm © Keng Po Leung | Dreamstime.com
Vineri seara, după ora 22:00, în ziua când deja au fost plătite salariile din Învățământ, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit surselor Edupedu.ro, salariații și-au primit cea mai mare parte din salariile majorate, dar există foarte multe erori ale aplicației care provoacă calcule diferite de salarii de la un caz la altul, majorări care nu sunt cât cele anunțate de oficiali și implicit duc la o neîncredere în sistemul actual de calcul al remunerațiilor.

Documentul care însoțea versiunea cea mai recentă a aplicației EduSal, pe care îl puteți vedea mai jos, trimis în școli pe 14 iulie la ora 22:00, arăta că ar fi fost remediate câteva erori ale aplicației, unele care tăiau din salariile la care profesorii și angajații din școli au dreptul, conform legilor și contractului colectiv de muncă aflat în vigoare.

„Această versiune este pentru acordarea integrală a drepturilor salariale aferente lunii iunie 2023. Pentru corecții la lunile anterioare lunii iunie 2023 vom reveni în timpul cel mai scurt cu o altă versiune de EduSAL”, precizau cei din Ministerul Educației.

Ziua de salariu în Învățământ este de 14 ale lunii, conform unui ordin de ministru al ministrului Finanțelor. Sumele au fost calculate și virate cu versiunea aplicației anterioară acesteia, deci fără aceste „corecții”, conform surselor Edupedu.ro.

Se poate vedea în caseta cu informații a documentelor aplicației EduSAL că acestea au fost create vineri seara, pe 14 iulie 2023, la ora 20:33.

Concret, ar fi vorba despre următoarele actualizări făcute după plata salariilor:

  • A fost actualizat nomenclatorul de funcții pentru toate categoriile de personal. Pentru a actualiza grilele trebuie reselectată funcția. 
  • Corecție calcul ore noapte pentru personalul didactic auxiliar 
  • Corecție calcul indemnizație CO pentru personalul încadrat la cumul 
  • Corecție calcul spor suprasolicitare neuropsihică pentru personalul didactic beneficiar și de predare simultană 
  • Corecție calcul Majorare art 16_L153 pentru funcțiile de îndrumare și control în lună cu acordare de indemnizație de CO. 
  • Corecție calcul drepturi salariale pentru persoanele beneficiare de spor handicap 
  • Corecție algoritm generare OP-uri în cazul plăților membrilor comisiei pentru concursuri de ocupare a posturilor vacante. 
  • Corecție afisare Salariu grila în fluturașii pentru personalul nedidactic; în acest sens, vă rugăm să distribuiți forma generată sub această versiune.

Foto: 42651535 | Atm © Keng Po Leung | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


12 comments
  1. SIMAVI (SIVECO) firma de casă a serviciilor secrete (prin interpusul Sebastian Ghiță) NU poate fi deconectatată de la contracte de milioane de euro.
    De aceea oricâte greșeli vor face contractul NU va fi reziliat.

    N.B.
    Să nu uităm că greva generală avea ca obiectiv si această renunțare la Edusal, de care nu mai scos nimeni un sunet ulterior .

  2. Nu sa calculat corect la ned.Salarii mai mici la muncitor 1,40 ani vec. ca la muncitor 3 cu 15 ani vechime .Contabilii calculeaza cum vor.

  3. gradatia de merit este 25 %. Un calcul simplu (ex. salar baza 5700, 25% din salariul de baza este 1425 lei), dupa calculul meu pe fluturas revine numai 16%. Am facut tot felil de calcule la fel iese. Am intrebat de ce gradTiz de merit este calculata as adica 16%, raspunsul PROGEAMUL EDUSAL CALCULEAZA ASA.

    Cu acest program suntem furati f mult.

  4. Acest Edusal e de rahat o bătaie de joc grasă la adresa tuturor.Media face investigatii dar nu merge la problema direct.Ex.cum se calculează sporul de izolare 20% ,la profi si conducere ,la baza din 2016 sau 2023??????S-a facut greva si?? acest program platit de minister cu 8 milioane euro este ,,programat,, sa faca ce stie bine ,adică, sa calculeze prost ajutat câteodată cu rea intenție si de contabil si secretar că de au salarii prea mari profii.Terminati odată cu prostia de acest program platit de minister. Ce chestie contabilii si secretariatul altceva nu stiu decat sa dea ,,BIFA,, si sa ascundă protejați de inspectorate greșelile intenționate lansate de EDUSAL cu aceste versiuni.Asa a fost si asa va fii. Da doamnelor ce faceti o faceti cu intenție Facem reclamații??doar sa fii nebun pe ,,nebunii,, nu-i baga nimeni in seama.Am informati ca in majoritatea școlilor contabilii nu comunica si explica personalului iar dacă întrebi pentru lămuriri nu primesti decât un anemic zâmbet parca ne hrănim cu ,,zâmbete,,.

    1. Și dacă acei secretariat și contabili “nu ar da bifa” și toată școală nu ar lua salariul în luna respectiva ati fi mai mulțumit? Nici contabilul și nici secretarul nu poate face modificare în program. Și bifa de care spuneți sa știți ca o dam de multe ori sâmbăta sau duminica, pentru ca actualizarea Edusalului se face vineri, iar marți sau miercuri este zi de salariu. Dar, hai sa aruncam cu noroi ca este mai ușor! Și, pentru cultura dumneavoastră, va aduc la cunoștință ca, aceste salarii nu presupun numai “o bifa”.

  5. Desigur, suntem totusi tara in care ITistii sunt scutiti de impozite! … iar acum ne dam seama ca si merita sa fie scutiti! Elevii de a XI-a faceau modificari adecvate in aplicatia asta in cateva zile!
    N-ar strica o cercetare … sa vedem si noi … care e firma contractanta pe serviciile la EduSal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Scoateți o foaie de hârtie!” versus evaluările anunțate. Practica de a nu anunța testele școlare crește anxietatea elevilor, le reduce plăcerea de a învăța și le scade performanța – Studiu

Un studiu nou de pedagogie școlară, realizat de Dr. Ludwig Haag (Universitatea din Bayreuth) și Prof. Dr. Thomas Götz (Universitatea din Viena), s-a concentrat pe răspunsul la întrebarea “cum afectează…
Vezi articolul

Dezbaterea pe legea învățământului preuniversitar în Camera Deputaților, întreruptă și în a treia zi. Comisia se reîntâlnește luni dimineață / Blocajul – prevederile legate de școala din spital și educația mamelor minore

Dezbaterea pe Legea învățământului preuniversitar a fost suspendată și în a treia zi de discuții. Sâmbătă, în jurul orei 12, membrii Comisiei de învățământ din Camera Deputaților au decis să…
Vezi articolul

Mii de cărţi, printre care Tintin şi Astérix, distruse în şcoli din Canada, pentru că zugrăvesc primele popoare ca “leneşe, beţive, stupide”. Consiliul uneia dintre şcoli, care a ars cărțile: “Vom îngropa cenuşa rasismului, discriminării şi stereotipurilor”

Considerate discriminatoare şi acuzate că perpetuează stereotipuri, mii de cărţi, printre care Tintin şi Astérix, au fost eliminate din biblioteci, iar unele au fost arse în 2019, într-o operațiune a…
Vezi articolul