DOCUMENT Inspectoratele cer școlilor de urgență lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din 2-12 iunie. Paradoxul este că înscrierile pentru examene nu au început, iar profesorii vor fi de la alte școli

13.552 de vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Inspectoratele școlare județene solicită școlilor, în regim de urgență, unele dând termen „până joi la ora 14”, să trimită lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din perioada 2-12 iunie, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Inspectoratele motivează graba prin apariția în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului Educației și cel al ministrului Sănătății, care deși au fost semnate pe data de 8 mai 2020, nici ministrul Monica Anisie sau vreun alt oficial din minister și nici ministrul Nelu Tătaru nu au anunțat că vor fi necesare aceste date într-un termen atât de scurt.

Edupedu.ro a scris încă de aseară despre acest Ordin, precum și despre prevederile din el.

Mai mult decât atât, listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la Evaluarea Națională și la Bacalaureat încă nu sunt cunoscute pentru că nici măcar nu au început înscrierile pentru aceste examene.

În plus, profesorii participă voluntar, dacă doresc, la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu obligatoriu, iar participarea lor nu va avea loc în școala proprie.

Potrivit regulilor în vigoare, profesorii sunt repartizați la alte școli decât cele la care predau, în perioada examenelor. În privința elevilor din alte promoții, aceștia nu s-au înscris încă la Bacalaureat.

Vedeți aici un clip demonstrativ despre distațarea fizică în școală pas cu pas.

FOTO: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Corectarea digitalizată a lucrărilor de la examenele naționale din Franța. Profesorii corectează pe calculatoare personale și nu sunt toți formați pentru acest tip de corectare nici în 2022 după 6 ani de folosire / Ce fac cadrele didactice în aplicația specială de evaluare – VIDEO

Corectarea digitalizată a lucrărilor de la examenele naționale este o realitate în alte state europene, așa cum se desfășoară efectiv sesiunile de Bacalaureat din Franța. Pentru a analiza un proces…
Vezi articolul

Vă încurajați copilul să devină profesor? Cât ar trebui să câștige un profesor de gimnaziu în primul an în învățământ? – întrebări din studiul online despre statutul profesorului în societate / Completarea chestionarului durează 5 minute

Studiul național privind statutul profesorilor – Profesorii în societate 2022 – este derulat de Romanian Business Leaders prin compania de cercetare D&D Research, scrie didactic.ro. Cercetarea este una la nivel…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Fast fashion la liceu. Fișă de lecție și teme de discuție captivante pentru clasa a XII-a, de la profesoara Florentina Sfichi pentru toți colegii cadre didactice / Gabriel Muntean, elev: Mi-ar plăcea să învăț la liceu cum să mă descurc la facultate, pentru că sunt sigur că o să-mi fie foarte greu

Ora de marketing, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava. Toți ochii elevilor sunt larg deschiși, curioși. Profesoara Florentina Sfichi aduce în discuție un subiect extrem de relevant…
Vezi articolul

Profesorii vor fi obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri, în cadrul programului “Școala Altfel”, din acest an școlar, spune secretarul de stat în Ministerul Educației Kallós Zoltán

Școlile vor fi obligate să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri în cadrul programului Școala Altfel din acest an școlar, potrivit secretarului de stat din Ministerul…
Vezi articolul