DOCUMENT Inspectoratele cer școlilor de urgență lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din 2-12 iunie. Paradoxul este că înscrierile pentru examene nu au început, iar profesorii vor fi de la alte școli

13.552 de vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Inspectoratele școlare județene solicită școlilor, în regim de urgență, unele dând termen „până joi la ora 14”, să trimită lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din perioada 2-12 iunie, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Inspectoratele motivează graba prin apariția în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului Educației și cel al ministrului Sănătății, care deși au fost semnate pe data de 8 mai 2020, nici ministrul Monica Anisie sau vreun alt oficial din minister și nici ministrul Nelu Tătaru nu au anunțat că vor fi necesare aceste date într-un termen atât de scurt.

Edupedu.ro a scris încă de aseară despre acest Ordin, precum și despre prevederile din el.

Mai mult decât atât, listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la Evaluarea Națională și la Bacalaureat încă nu sunt cunoscute pentru că nici măcar nu au început înscrierile pentru aceste examene.

În plus, profesorii participă voluntar, dacă doresc, la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu obligatoriu, iar participarea lor nu va avea loc în școala proprie.

Potrivit regulilor în vigoare, profesorii sunt repartizați la alte școli decât cele la care predau, în perioada examenelor. În privința elevilor din alte promoții, aceștia nu s-au înscris încă la Bacalaureat.

Vedeți aici un clip demonstrativ despre distațarea fizică în școală pas cu pas.

FOTO: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tipurile de evaluare folosite la clasă – descrise de profesoara de Limba și literatura română Delia Maier: Pentru un feedback rapid, dat în timpul lecției, metoda „Facebook” – like, dislike, îmi place, nu-mi place / Evaluările standardizate de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt prea puțin băgate în seamă, deși ar putea să ofere informații prețioase

O serie de metode de evaluare și feedback pe care un profesor le poate folosi la clasă au fost exemplificate într-un scurt interviu de profesoara Delia Maier, profesoară de Limba…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, întrebat de ce nu a pus concursul de directori în vară: Cei mai mulți profesori „au spus că sunt convinși că ar fi foarte, foarte buni pentru a ocupa poziția de directori, dar din păcate și-au luat bilete cu familia în Egipt, în Turcia, în Grecia și în Bulgaria și în alte țări și că nu pot participa în luna august”

Cei mai mulți profesori „au spus că sunt convinși că ar fi foarte, foarte buni pentru a ocupa poziția de directori, dar din păcate şi-au luat bilete cu familia în…
Vezi articolul

Articolul care a blocat creșterile salariale de 16% pentru profesori, de la 1 ianuarie, abrogat în Comisia pentru Învățământ din Senat. Propunerea de salarizare conform grilei din Legea 153, pentru 2022, merge la Comisia pentru Buget

Ordonanța 130/2021, cunoscută și drept „ordonanța trenuleț”, a ajuns marți la Comisia pentru învățământ de la Senat, pentru un aviz. Este tocmai OUG-ul care a blocat creșterile salariale de 16%…
Vezi articolul