În timpul simulărilor de examenele naționale, care încep pe 22 martie, școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, la școala online, potrivit ordinului ministrului Educației nr. 3.499/2021.
„Unitățile de învățământ pot decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective”, potrivit documentului publicat vineri, 19 martie, în Monitorul Oficial.
Ordinul mai prevede că în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența acumulată în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 6/1.000 de locuitori se poate organiza simularea examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.
Deja ISJ Timiș a decis pentru liceele din trei localități amânarea acestor simulări pentru perioada 12-16 aprilie.
În situația în care simulările nu au loc după calendarul stabilit de minister, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare, se mai arată în ordinul de ministru.
Reamintim că luni, 22 martie, încep probele de la simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a.
Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
22 martie 2021 – Limba și literatura română
23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 – Limba și literatura maternă
31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor
Lunea viitoare, pe 29 martie, începe simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a.
Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
10 comments
Problema este că de fiecare data la aceste simulator sunt cadre didactice care duc greul și alții care trag chiulul de ani și ani
Cam cât de greu o fi ca 4 profesori de matematică și 3 de română să corecteze lucrările a 90 de elevi? La matematică, din 18 probleme 12 sunt grilă. La română, din 16 itemi 6 sunt grilă.
Termenul comunicării rezultatelor la simulare EN este 16 aprilie.
Spor la treabă!
Probabil se refera la supraveghere.
Cat despre corectare, lucrările sunt corectează profesiunii care predau la acele clase, nu toți profesorii din școală.
Și nu ar fi problema poate nici supravegherea și nici corectarea, dacă profesorii respectivi nu ar sta în scoala cel puțin doua săptămâni(cât timp durează simulările acestea inutile la clasele terminale, incluzând supravegherea și corectarea) de dimineață până seara. Sau măcar dacă ar fi plătiți pentru aceste simulări și evaluări inutile (urmează cele pentru clasele 2,4,6).Profesorii au și cursurile de ținut și în continuarea sau înaintea lor, supraveghează sau /și corectează.
Probabil dvs, doamna Mariana, sunteți inspector, sau lucrați în minister și ați uitat cum este sa fii și la catedra cu norma întreaga (eventual predând matamatica sau limba romana făcând săptămânal ore neplătite de pregătire cu elevii claselor terminale, participând la toate ședintele cu părinții și primind observații pentru ca elevii care sunt leneși nu învață și iau note mici).
@Alexandru, sunt părinte nu inspector.
Poate cu ocazia simulării pentru EN se vor face precizări despre modul de redactare al lucrării. Probabil nu știți că au modele noi de subiecte.
Profesorii aia nu corecteaza impreuna. Corecteaza un om 90 de lucrari cum spui tu. Apoi alt om mana a doua propria sa versiune. Voi asa faceti? Impartiti lucrarile? Nu cred, mai ales cu camere pe voi. Ideea e ca ti se cere sa rezolvi rapid, sa trimiti rapoarte etc. Iar la clasele 2-4 faci asta gratis dupa program si e foarta multa munca si migaloasa si trebuie sa dea o cheie la sfarsit. Pentru ca sunt niste coduri. Care se analizeaza descompus si apoi faci un raport la fiecare elev bune si rele, apoi treci elevii si toate rezultatele etc. Si totul gratis, dupa program cand tu esti de dim in scoala deja sleit de oboseala si poate o iei 5 km naveta pe jos sau o ora cu trenul. E usor a vorbi…
@Kelky, probabil nu ați citit cu atenție comentariul meu.
Exemplu de calcul pentru o materie simulare EN:
90 lucrări x 2 corectări = 180 lucrări corectate
180 lucrări corectate : 4 profesori = 45 lucrări/profesor. E mult?
La matematică se corectează 6 probleme. Celelate 12 sunt grilă.
Evident, profesorii care predau materiile de examen vor corecta, cum altfel ar putea fi? Restul profesorilor merg, eventual, la supraveghere. Aveți dumneavoastră o altă soluție? Cine trage chiulul, mai exact?
Eu nu predau materii care se verifică la simulare, supraveghez, dacă nu am ore atunci. Să strâng și hârtiile din curtea școlii, să nu pară că trag chiulul?
O sa fie o babilonie. Se vor suprapune mult doritele simulări amânate ale claselor terminale, cu faimoasele evaluări nationale la clasele 2,4,6 Profesorii vor fi clonati ca să fie suficienți pentru a raspunde(gratuit, desigur, ca de obicei ) tuturor mofturilor.
Da, cum sa nu? Ca ne-am nascut prosti. Si ma rog cei din comisie cum sa predea online daca nu sunt acasa. Poate doar pana la miezul noptii. Doar simplus asistent sta pana pe la 13, dupa care naveta acasa, mai mananca omul, mai are copii. Vorba aia: are timp pana la noapte. Nu mai spun de cei din vomisie cu raspundere mare, care duc lucrarile etc. Oricum ajungeau pe la 7-8 acasa. Un haos creat aiurea.
Probabil se referă la învățători.