Ministerul Sănătății a publicat, vineri seara, formularul de consimțământ al părinților pentru testarea antigen a copiilor la școală și le recomandă părinților să ducă la școală acordul completat încă din prima zi, potrivit G4Media.ro.
În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătății recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare, atunci când acest lucru este posibil.
Testarea este esențială pentru deschiderea în siguranță a școlilor, pentru sănătatea copiilor și profesorilor și pentru binele întregii comunități, subliniază Ministerul Sănătății.
Citește mai mult pe G4Media.ro
Photo 126817422 © Koba Samurkasov – Dreamstime.com
Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.
5 comments
Asta pentru ca sunt multi părinți indolenți si nesimțiți care își trimit copiii bolnavi la scoala/grădinița. Dacă fiecare părinte ar fi corect, i-ar măsura temperatura copilului in fiecare dimineata, si nu l-ar trimite la școală cu febra/muci/tuse si alte simptome, nu ar fi nevoie de astfel de măsuri.
Sa ajuns ca scoala sa fie stăpână pe copii nostri sa intre in casele noastre cu on line -ul vrând nevrând să cumpărăm gadgeturi performante pe banii și așa puțin ca nu cumva sa li se puna absență daca nu le merge laptopul cel vechi…si mai au și pretenția sa ne dam consimțământul sa ne testeze copii nostri cand li se ,,pare,,lor ceva suspect …
@Luminita
Dacă ați fi dat pe la școală (când trebuia) ați fi înțeles…
Catalina, n-ai cu cine. Ignoranta asta nu intelege ca eu, ca profesor, comit zadarnicirea daca am in scoala un elev cu simptome si il pastrez tot programul printre elevi. Ce fac cu el? Parintele lucreaza la oras, scoala e la 19 km la tara. Sa-l trimit acasa? Cu ce si cu cine? Trimit singur un minor bolnav fara insotirea parintelui? Sa zicem ca il pastrez.Am doua variante: cabinetul medical al scolii sau izolat. Acum vine distractia: scolile de tara nu au cabinet sau medic scolar.Si mai funny este ca nu am nicio sala inafara de cancelarie, baie, hol si camera centralei. Unde il izolez? Il scot in viscol la -20 grade afara? Hai, afara, la zapadaaaa. Trist, foarte trist. Si mai trist e ca sunt analfabeti functionali precum doamna, care au tupeul sa vina cu idei in fata mea, profesorul, dupa ce am facut zeci de ani de scoala si examene si am citit legi si ma supun unor reguli si ma judeca o ignoranta.
Da, în mediul rural poate să constituie o problemă alegerea aceasta a cuiva, dar nu și în mediul urban, dacă se locuiește la 5 minute de școală, iar părintele poate prelua oricând copilul în caz de apare o problemă și mi s-a confirmat că este foarte bine și așa (de către persoane superioare d-voastră în studii, în funcții și poate chiar în zecile de ani la catedră), depinde de la o familie la alta și fiecare este liber să gândească pentru el (d-voastră trebuie să anunțați părintele care nu a semnat acel acord; dacă nimeni nu vine după copil în scurt timp-se va anunța DSP, precizând că nu aveți cabinet în școală și nici medic, iar cu asta nu vă poate acuza nimeni de rea intenție și trebuie să înștiințați inspectoratul de care aparțineți că nu aveți acel izolator, ei sunt obligați să vă ajute în găsirea unei soluții, chiar și ceva temporar). Întrebarea mea este: pe cei de la care aveți acordul părinților -îi testați d-voastră, nu tot la DSP trebuie să apelați??
Cu simptome la școală nu mi-am trimis niciodată copilul, nu am așteptat covid pentru a mă gândi că asta este soluția cea mai bună pentru toată lumea.
Atât timp cât pot lua copilul în maxim 5 minute, îl pot urca în mașină și duce eu la un centru de testare (după ce voi cere prin telefon și părerea medicului de familie), îmi rezerv acest drept de analfabet funcțional care nu este de acord cu d-voastră.