DOCUMENT Cum vor fi plătiți profesorii în perioada 12-29 aprilie – explicațiile Ministerului Educației

Foto: Marília Castelli - Unsplash.com

Profesorii care au activități de predare în perioada 12-29 aprilie vor fi plătiți „doar pentru norma didactică de predare aferentă funcției de bază”, dacă numărul de ore nu depășește norma, indiferent dacă sunt titulari sau suplinitori, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației în școli miercuri.

Nota oficială arată că pentru cei care depășesc norma se vor face și plați pentru orele respective în regim de plata cu ora.

Pentru personalul asociat sau pensionat, angajat la plata cu ora, ministerul precizează că se vor plăti doar orele care se fac, dacă se fac, repsectiv la clasele terminale.

Toate celelalte cadre didactice care nu sunt în aceste situații, care nu au ore la clasele terminale sau activități de predare vor primi indemnizație de concediu de odihnă pentru zilele respective.

Profesorii care nu au ore la clasele terminale intră în concediu timp de o lună, între 2 aprilie și 4 mai. Cei care au ore la a VIII-a și a XII-a își pot lua concediu în zilele în care nu au cursuri. Există și excepții, potrivit documentului ministerial – detalii aici

Redăm indicațiile Ministerului Educației:

Referitor la salarizarea personalului didactic de predare, precizăm:

  1. în perioada 12 – 29 aprilie, personalul didactic de predare titular, precum și personalul didactic de predare angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau pe durata viabilității postului didactic, care desfășoară activități de predare în această perioadă, va fi salarizat doar pentru norma didactică de predare aferente funcției de bază, în situația în care activitățile de predare desfășurate în această perioadă nu depășesc o normă didactică de predare; excepție fac cadrele didactice, care, în perioada 12 – 29 aprilie 2021, desfășoară activități didactice de predare care conduc la depășirea normei didactice de predare aferente funcției de bază, acestea fiind salarizate și în regim de plata cu ora pentru numărul de ore lucrate în perioada respectivă peste norma de bază.
  2. în perioada 12 – 29 aprilie 2021, personalul didactic de predare asociat/pensionat, angajat în regim de plata cu ora, care are în încadrare clase de a VIII-a, a XII-a zi sau a XIII-a seral și/sau frecvență redusă, va fi salarizat pentru activitatea prestată la aceste clase, pentru numărul de ore lucrate în perioada respectivă;
  3. Celelalte cadre didactice care nu se află într-una din situațiile prevăzute la punctele 1 sau 2 vor primi indemnizația aferentă concediului de odihnă, calculată conform prevederilor legale.

Reamintim că potrivit noii structuri a anului școlar 2020-2021, de luna viitoare calendarul este următorul:

Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online.

Pentru clasele a XII-a și a XIII-a situația este asemănătoare – au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua.

Pentru grupele de grădiniță și toate celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) anul școlar are o vacanță de o lună în perioada 2 aprilie – 4 mai.

Cu toate acestea, în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță – mai prevede noul ordin – cu prezență fizică, cu avizul DSP.

De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori.

Foto: Marília Castelli on Unsplash

Exit mobile version