DOCUMENT Controale de la inspectoratele școlare, în perioada următoare, în vederea respectării regulilor sanitare – instrucțiune oficială a Ministerului Educației, trimisă în toată țară

20.447 de vizualizări
Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare au primit instrucțiune de la Ministerul Educației să intensifice, în perioada următoare, acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens. De asemenea, ISJ-urile mai sunt însărcinate să sprijine activitatea de testare în școli, cu teste antigen rapide, a elevilor, preșcolarilor, profesorilor și întregului personal școlar, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora, se arată în instrucțiunea oficială a Ministerului Educației, transmisă și pe grupul de presă al instituției.

Mai jos, textul instrucțiunii:

“În vederea unei permanente comunicări pe tema funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și asigurării unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, la nivelul Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare se instituie următoarele măsuri:

1. Fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online, conform modelului:

2. Link-ul către secțiunea dedicată va fi transmis pe email, la adresa functionare.scoli@edu.gov.ro

3. Ministerul Educației va publica aceste linkuri în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli

4. Inspectoratele școlare intensifică acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens;

5. Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor sprijini acțiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HCNSU nr. 76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora.”

Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


3 comments
  1. Ura!
    Mai multe hârtii! Și cam atât.

    Avem un nou tip de școală.
    Școala dezmembrată.

    Care va funcționa ,,cu prezența fizică” până când rămâne doar o clasă pe baricade. Dar va rămâne deschisă. E ordin politic.

    Cine e HCNSU ca să dicteze pe deasupra legii?
    Statul a fost anulat de tot de felul de pseudoinstituții care impun pe lângă lege cam orice doresc.

    Chiar si pe lângă mult iubitele legi europene.
    România, acceptă mai nou în spațiul public doar 2/3 din ,,Green pass”
    În 19 luni de la debutul pandemiei, în România, statul bazat de legislația parlamentară a încetat să mai existe, a eșuat lamentabil.

  2. Ai pus lupul paznic la oi. Pai tocmai ei au hotărât sa nu se mai spună public, exact la care clasa se găsesc copii infectați. Caz : sunt 13 infectați în școala. Aflat de la presa. Nimeni din școala nu zice la ce clase sunt cazurile! Nimeni. Cum știm ca nu suntem noi clasa unde s-a depistat caz pozitiv? Premierul a zis ca se testează toată lumea, iar cine refuza sta online. Asa a zis. Citești ordinul comun și aflii ca ce a zis premierul nu e hotărâre, e doar propunere.Si ramai trăznit :e propunere.Deci nu se va întâmpla. Ca la noi abia se întâmplă ce e hotărât, daramite propunerile.Cautati-va popi și va faceți programare, ca la câți copiii morți o sa fie, popii nu vor face fata solicitărilor!

    1. Fatalistilor, atunci vaccinati-va copiii si pe voi insiva decat sa-i tot trageti cu drobul de sare. Imunitatea unei tari nu se poate atinge decat la 75 la suta vaccinati. Dovedit stiintific. Aaa, pentru voi acest cuvant e baubau. Voi va tratati cu usturoi taiat chinezeste si cu aghiazma de la ultimele moaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Rafila spune că a discutat cu Ligia Deca despre introducerea în școli a materiei “Educație pentru sănătate” / “Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă” / “Un termen rezonabil este anul 2024”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat marţi importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate” și a precizat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul…
Vezi articolul

Zece elevi ai Asociației Elevilor din Constanța nu au fost primiți la o dezbatere publică pe proiectele legilor Educației și au fost dați afară din sediul Prefecturii, unde aveau loc discuțiile / ISJ Constanța anunța anterior pe Facebook că “invită la discuții elevi, părinți, organizații sindicale, manageri școlari, reprezentanți ai ONG-urilor”

Zece elevi, membri ai Asociației Elevilor din Constanța, au reclamat faptul că nu au fost primiți la dezbaterea publică de azi, anunțată pe Facebook atât de ministrul Educației, cât și…
Vezi articolul

Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că “în momentul în care proiectele legilor Educației vor intra în acest proces de avizare interministerială, pentru a fi apoi aprobate de către Guvern,…
Vezi articolul

DOCUMENT Cererea de înscriere/reînscriere în rețeaua de școli-pilot care folosesc catalogul electronic în anul școlar 2023-2024. Solicitările se trimit la Inspectoratele Școlare Județene până pe 10 iulie, anunță Ministerul Educației

Școlile se pot înscrie sau reînscrie în rețeaua de unități – pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2023-2024 până pe pe 10 iulie, printr-o solicitare adresată Inspectoratului…
Vezi articolul

Asistenţii medicali cu studii superioare ar putea să predea „Educaţie pentru sănătate”, spune ministrul Sănătății: Reticenţa a fost legată de faptul că nu există pârghii să oblige, de exemplu, profesorii de biologie să înveţe această curriculă, pe care ulterior s-o predea elevilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că asistenţii medicali cu studii superioare ar putea să predea disciplina „Educaţie pentru sănătate” în şcoli, potrivit Agerpres. “Reticenţa – am discutat şi…
Vezi articolul