DOCUMENT Cererea de reducere a facturilor la curent și gaze pe care trebuie să o depună școlile de stat și private. Guvernul anunță că există posibilitatea recalculării facturilor din luna noiembrie 2021

5.417 vizualizări
Foto: © Gajus | Dreamstime.com
Școlile de stat și private trebuie să depună o cerere către furnizorii de gaze și curent electric pentru a beneficia de reducerea facturilor la energie, conform beneficiilor aprobate recent de către guvern, transmite, într-o adresă către ministrul Educației, șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean.

Documentul, obținut de Edupedu.ro, pe care școlile trebuie să-l completeze, este o declarație pe propria răspundere conform art. IV din O.U.G. nr. 118/2021, aprobată cu modificări prin Legea nr. 259/2021 pe care trebuie să o semneze directorul.

Practic, prin cererea respectivă școlile confirmă că sunt școli, declară că se încadrează în categoria „instituţii şi unităţi de învăţământ publice şi private (cf. Legii nr. 1/2011)” și cer trei lucruri:

  • exceptarea de la plata tarifelor reglementate, certificate verzi, contribuţie cogenerare, acciza (pentru energie electrică)/tarife reglementate şi accize (pentru gaze naturale)
  • pentru categoria I de mai sus;
  • plafonarea preţului final la energie electrică/gaze naturale – pentru categoria a Il-a.
Cererea poate fi descărcată de aici:

Adresa trimisă de șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean, către ministrul Educației:

Mai multe școli și autorități locale au semnalat în repetate rânduri lunile acestea faptul că au primit facturi foarte mari la gaze și curent electric.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 80 de posturi noi în inspectoratele școlare, pentru „persoane cu competențe digitale avansate” care să gestioneze baze de date, să monitorizeze reforme PNRR și să pregătească standardizarea examenelor din 2027 – proiect de Hotărâre de Guvern

Inspectoratele școlare județene (ISJ) și cel al Municipiului București (ISMB) vor primi peste 80 de posturi noi pentru „persoane cu competențe digitale avansate” care ar urma să gestioneze baze cu…
Vezi articolul

Proiectul de lege a învățământului superior a fost adoptat în Camera Deputaților. Urmează să ajungă la dezbateri în Senat / Printre modificări: actualii rectori pot rămâne în funcție încă 10 ani de la intrarea legii în vigoare

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 10 mai, proiectul de lege a învățământului superior. S-au înregistrat voturi 189 „pentru”, 74 „contra” și 10 abțineri. Cele mai importante modificări vizează posibilitatea ca rectorii…
Vezi articolul