DOCUMENT Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2022. Ordinul de ministru a fost trimis inspectoratelor școlare

18.901 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Ordinul cu organizarea simulărilor examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională a fost transmis inspectoratelor școlare de către Ministerului Educației, potrivit unei postări a Inspectoratului Școlar Vâlcea. Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 vor fi organizate în perioada 28 martie – 31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, conform ordinului. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

Amintim că Edupedu.ro a publicat pe surse aceste informații legate de organizarea simulărilor în urmă cu o săptămână. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:
  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:
  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Articolul 6 al ordinului menționat anterior stabilește că „rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. 

De asemenea, „notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se organizează pentru elevii claselor a VIII-a.

La simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național participă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral / frecvență redusă, potrivit documentului.

Foto: © Rido | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alina Sava, Banca Mondială: Urmează o evaluare pentru a înțelege “de unde au pierdut copiii, de exemplu, competențe de matematică? Ei poate nu știu din clasa a VI-a sau a V-a”, iar “acest rămas în urmă trebuie corectat” / Ministerul Educației are aceste date, la română și matematică, pe baza evaluărilor naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

“Urmează să facem o evaluare, să înțelegem ce se întâmplă cu copiii la clasa a IX-a. De unde au pierdut ei, de exemplu, competențele de matematică? Ei poate nu știu…
Vezi articolul

Profesorul va trebui să dea notele în funcție de standarde dezvoltate pentru competențele respectivei materii, explică Radu Szekely, consilierul ministrului Educației, ce înseamnă evaluarea standardizată, în pregătire la minister pentru clasa a V-a: Va putea să fie utilizată la teze, lucrări de control și proiecte

Profesorul va trebui să dea notele în funcție de standarde dezvoltate pentru competențele respectivei materii, asta înseamnă standardizarea evaluării, potrivit consilierului ministrului Educației, Radu Szekely. Acesta a explicat în cadrul…
Vezi articolul

Profesorul Cătălin Ciupală: Mă îngrijorează copiii care iau note sub 5 sau sub 4. Arată nu doar analfabetism funcțional. S-ar putea ca o parte dintre ei nici să nu fi înțeles ce trebuie să facă / De 10 ani nu a fost alimentat sistemul cu profesori de calitate

„Mă îngrijorează foarte mult copiii care iau note sub 5 sau sub 4, acei 20% care n-au putut să facă calcule de clasa a II-a. Arată nu doar un analfabetism…
Vezi articolul