DOCUMENT Calendarul de intrare în vigoare pentru aproape 300 de acte normative care ar trebui să aplice noua lege a educației în învățământul preuniversitar, pus în consultare de Ministerul Educației / 1 Aprilie 2024, ziua în care va trebui să fie în vigoare 124 dintre acestea

4.043 de vizualizări
Foto: © Stokkete | Dreamstime.com
Un proiect de ordin de ministru care conține calendarul de intrare în vigoare pentru toate actele normative subsecvente legii educației a fost pus în consultare de Ministerul Educației, vineri. Documentul conține o listă cu 290 de proiecte de Hg și ordine de ministru care ar urma să fie emise din 1 septembrie 2023 până pe 1 august 2027.

Dintre datele din calendarul Ministerului Educației, aflat în stadiu de proiect, este de remarcat data de 1 Aprilie 2024, când vor trebui să fie aprobate și în vigoare 124 dintre actele normative listate, pentru punerea în aplicare a Legii 198/2023 a învățământului preuniversitar.

De altfel 176 dintre aceste hotărâri de guvern și ordine de ministru vor trebui să intre în vigoare în anul electoral 2024, potrivit calendarului de mai jos, un an cu 4 rânduri de alegeri politice.

Documentul integral:

Foto: © Stokkete | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Atăta maculatură inutilă numai în ,,Omagiu Tovarasului Nicolae Ceausescu,, am văzut. Ministerul Educației a rămas fără inspirație. Dar transpiră din greu. Borotalco. Altă instituție inutilă. Căteva ministere ar fi bine să fie comasate: Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ,Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Culturii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat construirea clădirii ASE de sticlă, de 7 etaje, lipită de monumentul istoric Casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană. Clădirea va costa 49,9 milioane lei

În şedinţa de Guvern de miercuri a fost aprobată hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Consolidare, restaurare şi extindere imobil ASE Bucureşti – Spaţii de educaţie şi…
Vezi articolul

Profesorii care vor să fie în comisiile de la examenele din acest an vor fi aleși prioritar dintre cei care vor participa la simulările de la Evaluarea Națională și Bac – informare a Ministerului Educației

Ministerul Educației a trimis o informare, alături de procedura pentru simularea examenelor, în care anunță, prin inspectorate, că „se va avea în vedere și participarea profesorilor la activitățile de simulare”…
Vezi articolul
Inspecția specială

Ligia Deca nu a știut să spună dacă și când vor primi profesorii prima tranșă din diferențele salariale prevăzute în ordonanța aprobată în aprilie: “Mă voi interesa, nu mi-a fost semnalată problema de către sindicate”

În prima conferință de presă de când este ministru al Educației, Ligia Deca a răspuns și întrebărilor legate de viitorul bugetului Educației și cum ar putea fi acesta calculat. Edupedu.ro…
Vezi articolul

Mesajul pentru profesori, de ziua lor, al ministrului Educației, Ligia Deca: Cele mai mari creșteri salariale din ultimul deceniu, proiectele cu finanțare din PNRR, posibilitatea ca prin aceste proiecte să fie achiziționate și materiale didactice sunt doar câteva dintre inițiativele care se concretizează deja

„Cele mai mari creșteri salariale din ultimul deceniu, proiectele cu finanțare din PNRR care vor schimba fața școlilor din România, posibilitatea ca prin aceste proiecte să fie achiziționate și materiale…
Vezi articolul