Doar 6 cabinete medicale în şcolile din mediul rural şi 10 stomatologice în tot judeţul Buzău

140 de vizualizări
Foto: © Savannah1969 | Dreamstime.com
Doar șase dintre cele 59 de unități de învățământ din judeţul Buzău care dispun de cabinete medicale sunt în mediul rural, iar la nivelul județului doar zece unități sunt dotate cu cabinete stomatologice, în situaţia în care numărul unităţilor de învăţământ depăşeşte cifra de 450, anunță Agerpres, citat de G4Media.ro.

„În judeţul Buzău 59 de colectivităţi de copii şi tineri au cabinet medical, 53 în mediul urban şi 6 în mediul rural. Prin cabinetele medicale şcolare, în anul 2022-2023 s-a asigurat asistenţa medicală pentru aproximativ 31.000 preşcolari şi şcolari, ceea ce reprezintă 55% din numărul de copii înregistraţi în unităţile de copii ale judeţului Buzău în anul şcolar precedent. În municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat funcţionează 10 cabinete medicale de stomatologie care asigură asistenţa medicală pentru aproximativ 9.000 de preşcolari şi şcolari”, a transmis, pentru Agerpres, DSP Buzău.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Foto: © Savannah1969 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O chiflă, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct reprezintă meniul unui elev din programul “masă caldă”, care costă 15 lei / În normele de aplicare, aprobate de Guvern la 2 săptămâni de la începerea școlii, nu se precizează și de când ar putea primi elevii pachetul alimentar, depinde de licitații

Guvernul a aprobat normele de aplicare pentru masă caldă în școli, în anul școlar 2022-2023. Proiectul, denumit în continuare pilot, deși se află în al 7-lea an de derulare, a…
Vezi articolul

Diversitatea să nu mai fie definită în proiectul legii învățământului, iar profesorii să nu mai fie obligați să o promoveze, îi cer Ligiei Deca reprezentanții cultelor religioase, la inițiativa Patriarhiei ortodoxe. Acestea mai solicită ca sintagma „orientare sexuală” să fie ștearsă din document

Cultele religioase cer ministrei Educației, Ligia Deca, să elimine definiția „diversității” din proiectul legii învățământului preuniversitar, potrivit unei scrisori consultate de Edupedu.ro, semnate de 13 reprezentanți ai bisericilor recunoscute de…
Vezi articolul

Educatoarea Lorena-Eliza Dascălu, după ce a luat 9,90 la Titularizare 2023: Profesorii sunt respectați atât timp cât pun suflet în activitatea pe care o desfășoară. Nu suntem superiori părinților, ci parteneri educaționali cu un scop precis: bunăstarea copiilor

O educatoare din Botoșani a reușit să obțină cea mai mare notă din județ la examenul de Titularizare, 9,90. „Îmi doresc să continui ceea ce am început acum 2 ani:…
Vezi articolul