LIVE Distanțarea socială, școala online, limitarea contactelor și evenimentelor sociale au condus la modificarea comportamentelor și rutinelor sociale. Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie – dezbatere online

195 de vizualizări
Foto: Salvați Copiii România
Organizația Salvați Copiii organizează o dezbatere despre „Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie”, live pe pagina de Facebook. Are acces oricine este interesat de subiect, gratuit, potrivit unui comunicat primit la redacție.

„În loc de argument, vă supunem atenției faptul că pandemia Covid-19 a produs multe schimbări în viața copiilor noștri, efectele pe termen lung urmând să le constatăm pe parcursul următorilor ani. O primă observație făcută de noi, la Salvați Copiii, este că distanțarea socială, școala online, limitarea contactelor și evenimentelor sociale etc., au condus la modificarea comportamentelor și rutinelor sociale, unii copii și adolescenți – cu o reziliență mai bună – au reușit să se adapteze și să mute cu succes socializarea în mediul online, în timp ce alții s-au confruntat cu dificultăți mai mari, au resimțit momente de singurătate și izolare, iar revenirea la socializarea fizică este trăită cu multă anxietate, neliniște și senzația că nu mai știu cum să o facă.

În acest context, ne-am propus să organizăm un webinar pe parcursul căruia vor fi abordate câteva subiecte, cum ar fi:

  • Există o vârstă potrivită la care să-i putem lăsa pe copiii noștri să meargă în tabere? Specific, cum îi pregătim pe copii, chiar și de vârstă preșcolară, pentru prima lor tabără?
  • Și pentru că este perioadă de vacanță, cu cine lăsăm copiii pe durata petrecută de părinți la muncă?
  • Ce activități găsim pentru copiii noștri pe durata vacanței? Ne propunem să-i ajutăm să îmbine utilul cu plăcutul și acest lucru ne pune creativitatea de părinți la grea încercare.
  • Care sunt beneficiile socializării pentru copiii noștri? Cum îi ajută pe termen lung? Cum a afectat perioada pandemiei, cu limitările ei sociale, comportamentele firești de socializare la copii și adolescenți?
  • Care sunt beneficiile pandemiei și cum a ajutat copiii și adolescenții să devină creativi, să se adapteze și să identifice moduri noi de salut, comunicare, codare și decodare a mesajelor în mediul online.

Acesta dezbatere online va fi moderată de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, iar invitați vor fi psihologii organizației Salvați Copiii România și câțiva influenceri. Speakerii sunt:

  • Laura Stanciu – medic specialist psihiatrie pediatrică
  • Geta Costescu – psiholog clinician
  • Patricia Aramă – psiholog clinician
  • Aura Stănculescu – Director CMBRAE
  • Invitat: Cristian China Birta – blogger & influencer

Webinarul poate fi urmărit live pe pagina de Facebook a Salvați Copiii Romania.

https://fb.me/e/ZHxiJizs

Foto: Salvați Copiii Romania


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce fac țările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa, la care încearcă să adere și România, pentru a măsura și contracara în continuare efectele negative pe care le-a avut pandemia asupra educației și stării de bine a copiilor și profesorilor

Cele mai multe dintre țările membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la care încearcă să adere și România, desfășoară studii prin care încearcă să evalueze impactul real…
Vezi articolul