Discuții la Ministerul Educației cu Banca Mondială despre ajutoare la școlile afectate de inundații în județul Galați

104 vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
În urma unei întâlniri desfășurate miercuri între reprezentanții Ministerului Educației și ai Băncii Mondiale, au fost analizate măsurile care se pot lua pentru unitățile de învățământ afectate de inundațiile din județul Galați. Ministerul Educației susține că a început centralizarea nevoilor grădinițelor și școlilor afectate, coordonând alocarea de ajutoare pentru a facilita revenirea elevilor la cursuri.

“Ministerul Educaţiei centralizează nevoile unităţilor de învăţământ afectate şi va coordona alocarea de ajutoare şi sprijinul de care au nevoie şcolile, pentru reîntoarcerea cât mai rapidă a copiilor în clasă”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că Banca Mondială rămâne un partener important în gestionarea situaţiilor de criză şi în aplicarea schimbărilor în sistemul educaţional.

Întrevederea a continuat cu o discuţie despre rezultatele proiectelor derulate de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Banca Mondială.

Amintim că 13 școli și grădinițe dintre cele 41 care au fost afectate de inundații în județul Galați și-au reluat activitatea marți, 17 septembrie, conform anunțului Ministerului Educației. În 12 dintre acestea cursurile se desfășoară în format fizic, iar într-un una din ele în sistem online. 10 de unități de învățământ rămân în continuare închise, neexistând posibilitatea desfășurării cursurilor pe platformele online.

Mai multe inspectorate școlare din țară s-au mobilizat pentru a strânge pachete cu rechizite pentru elevii și copiii din județul Galați, afectați de inundații, a anunțat ministrul Educației, într-o postare pe Facebook. CJRAE Galați a pus la dispoziție și o linie telefonică de sprijin dedicată consilierii individuale, la care pot suna copii și părinți – 0771 390 833.


Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de clasa a VII-a pot participa în premieră la Olimpiada Națională de Chimie, din 2024. Regulamentele actualizate pentru ONC și olimpiada de fizică au fost publicate de Ministerul Educației – descarcă

Elevii de clasa a VII-a pot participa la Olimpiada Națională de Chimie (ONC) 2024, după cum prevede regulamentul actualizat al olimpiadei, publicat de Ministerul Educației, împreună cu programele pentru competiția…
Vezi articolul

Aproape 500 de copii s-au întors din străinătate și s-au înscris în noul an școlar, în Timiș, dublu față de anii trecuți. Topul țărilor din care s-au întors românii anul acesta / Inspectorul Școlar avertizează că spațiile sunt insuficiente

Numărul elevilor români care revin din 35 de ţări de pe glob pentru a începe noul an şcolar în judeţul Timiș este dublu sau chiar triplu faţă de anii precedenţi…
Vezi articolul

Șase medalii pentru lotul de elevi olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023 din Albania / Marius Perianu, profesor coordonator: O performanță excepțională pentru cele mai grele subiecte din ultimii 4-5 ani

Lotul de elevi olimpici români au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2023, ținută la Tirana,…
Vezi articolul

Vom solicita Ministerului Mediului introducerea obligativității măsurării radonului în școli, în ghidul de finanțare pus în dezbatere, anunță Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Radonul este cancerigen, fiind a doua cauză de cancer pulmonar după fumat

“Vom transmite Ministerului Mediului observații privind introducerea obligativității măsurării radonului” în școli, în ghidul de finanțare pus în dezbatere, susține Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, CNCAN, într-un răspuns la…
Vezi articolul

DOCUMENT Calendarul de intrare în vigoare pentru aproape 300 de acte normative care ar trebui să aplice noua lege a educației în învățământul preuniversitar, pus în consultare de Ministerul Educației / 1 Aprilie 2024, ziua în care va trebui să fie în vigoare 124 dintre acestea

Un proiect de ordin de ministru care conține calendarul de intrare în vigoare pentru toate actele normative subsecvente legii educației a fost pus în consultare de Ministerul Educației, vineri. Documentul…
Vezi articolul