Discurs-manifest al Laurei Codruța Kovesi în fața studenților la Iași: Cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține / Ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile noastre pentru țara noastră

1.013 vizualizări
Laura Codruța Kovesi / Foto: uaic.ro
Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European (EPPO), a susținut un discurs-manifest în fața studenților de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, scrie G4Media.ro. Ea a spus că ”ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile noastre pentru țara noastră atât de frumoasă”, arătând ”cât de mult a evoluat de când am devenit membri ai UE”, și a avertizat că ”astăzi, în multe locuri din lume, vedem democrația atacată; vedem mulți oameni care răspândesc frica mai degrabă decât să inspire progres. Ei toți răspândesc cuvinte fără sens! De exemplu, cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține”.

Fosta șefă a DNA a vorbit și despre impactul campaniilor de dezinformare asupra democrației.

”Societățile noastre democratice sunt vizate de campanii de dezinformare vicioase. Cea mai mare problemă nu este faptul că aceste campanii sunt difuzate la o scară care nu a fost observată niciodată. Cea mai mare problemă este că acestea încearcă să submineze însăși capacitatea noastră de a distinge adevăratul de fals. Acest lucru, la rândul său, ne subminează capacitatea de a face o distincție în adevăr și minciună. În acel moment, cui îi mai pasă de ceea ce este corect? Totul începe cu revenirea la elementele esențiale: „da” înseamnă „da”, „nu” înseamnă „nu”, suntem cu toții în măsură să distingem corect de greșeală și adevărat de fals. Și nu, îmi pare rău, dar spunând că „pământul este plat” nu este „doar” o opinie. Cuvintele contează, adevărul contează! Dacă pierdem claritate cu privire la acest aspect, nu numai că devenim jucăriile manipulatorilor care sunt ținte ușoare ale campaniilor de dezinformare elaborate, dar pierdem chiar baza a ceea ce permite democrația și statul de drept în primul rând: încrederea noastră în raționalitate ca mijloc de interpretare și organizare a lumii în care trăim”, a spus ea.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trăim într-o societate în care părinții sunt toată ziua plecați la serviciu, apoi se întorc acasă seara foarte târziu și, din păcate, petrec timp doar câteva minute cu propriii lor copii, spune profesorul Flavian Georgescu: Acolo unde se poate, recomand cu multă căldură ca bunicii să îi ia de la școală, să îi ajute la teme

Profesorul Flavian Georgescu a declarat, referitor la implicarea bunicilor în viața nepoților, că „acolo unde se poate, recomand cu multă căldură ca bunicii să se implice activ în educația nepoților…
Vezi articolul

Val de ironii, după ce ministrul Ligia Deca a propus ca elevii să poată lipsi dublu decât în prezent până li se scade nota la purtare: „Era firesc, din moment ce se dau burse pentru note sub 5” / „România lucrului bine făcut. Atât s-a putut în două mandate”

Ligia Deca, ministrul Educației, generează un nou val de ironii în mediul online, de data aceasta cu propunerea oficială ca elevilor să le fie scăzută nota la purtare abia atunci…
Vezi articolul
Echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I

Indemnizația de hrană, pentru profesorii și angajații din Învățământ, se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază, potrivit unui ordin semnat de Ligia Deca. Liderul sindical Marius Nistor: Atât timp cât salariul net aferent funcției de bază este până la 8000 lei net inclusiv, salariatul trebuie să primească indemnizația de hrană

Pentru profesorii și angajații din sistemul de învățământ, indemnizația de hrană se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază, potrivit unui ordin semnat de Ligia Deca. Este…
Vezi articolul