Directorii și profesorii pot scăpa de birocrația din școală prin simplificarea proceselor administrative, cu cele peste 360 de proceduri în format editabil, actualizate în timp real cu schimbările legislative. Sprijinul platformei acoperă toate domeniile activității școlare, de la gestionarea resurselor umane la planificarea activităților didactice (P)

15.951 de vizualizări
În lumea dinamică a educației, unitățile de învățământ se confruntă cu o multitudine de provocări: gestionarea eficientă a resurselor, adaptarea la schimbările legislative constante, optimizarea comunicării și, nu în ultimul rând, concentrarea asupra dezvoltării armonioase a fiecărui elev. În acest context complex, Platforma Viva, creată cu scopul de a simplifica și eficientiza procesul de organizare a tuturor documentelor din unitățile de învățământ, este un partener de încredere, oferind soluții inovatoare și un sprijin constant pentru atingerea excelenței în educație.

Platforma de management organizațional Viva a fost creată cu scopul de a simplifica și eficientiza procesul de organizare a tuturor documentelor din unitățile de învățământ. Motivația principală a fost de a reduce povara birocratică pentru conducerea școlilor, pentru personalul auxiliar (unde este o lipsă de personal acută), dar și pentru cadrele didactice, permițându-le să se concentreze pe aspecte mai importante legate de educație, iar în zona de management administrativ să fie redus timpul și efortul necesar elaborării documentelor necesare pentru buna funcționare a unității, platforma generând automat documente personalizate pe baza specificului fiecărei unități. Asigură în permanență conformitatea cu legislația în vigoare, oferind chiar un suport specializat la zona de asistență.

Module menite să sprijine dezvoltarea instituțională și profesională, depășind sfera conformității, toate disponibile la un click distanță::

  • Modele de documente: O colecție vastă de modele de documente adaptate specificului unităților de învățământ, utile în activitatea curentă și în pregătirea pentru controale.
  • Consultanță și suport: Echipa Viva oferă consultanță specializată, indicații și machete pentru pregătirea controalelor ARACIP, asigurând succesul în procesul de evaluare externă.
  • Eliberare adeverințe și diplome: Module dedicate pentru generarea și eliberarea rapidă a adeverințelor pentru elevi și salariați, precum și a diplomelor și premiilor.
  • Viva cloud: Spațiu securizat de stocare în cloud pentru documente, accesibil de oriunde și oricând.
  • Cursuri de perfecționare online: O platformă integrată de cursuri online pe diverse domenii de interes, contribuind la dezvoltarea profesională continuă a personalului.
  • Meniul Legislație pentru a avea la dispoziție legile în baza căror vă desfășurați activitatea, dar și să fiți notificați în momentul în care apar modificări legislative, ROFUIP, Statutul elevului.
Beneficiile colaborării cu Echipa Viva, avantaje unice – toate documentele actualizate cu legislația, resurse educaționale și dezvoltare profesională

Platforma Viva este mai mult decât un instrument inovativ. Este rezultatul muncii unei echipe  pasionate de educație și animate de dorința de a contribui la crearea unui viitor mai bun pentru elevi. Colaborând cu Echipa Viva, unitățile de învățământ beneficiază nu doar de un instrument performant, ci și de o serie de avantaje unice:

1. Implementare personalizată și suport tehnic dedicat

Echipa Viva înțelege că fiecare unitate de învățământ este unică, cu nevoi și provocări specifice. De aceea, procesul de implementare a Platformei Viva este unul personalizat, adaptat la particularitățile fiecărei instituții. Specialiștii Viva vă vor răspunde cu promptitudine la orice întrebare sau nelămurire. Suportul tehnic este disponibil direct în platformă, astfel încât să puteți utiliza asistența online cu încredere și eficiență.

2. Toate documentele necesare funcționării unităților de învățământ

Platforma Viva vă pune la discpoziție toate documentele necesare pentru buna funcționare a unității de învățământ: modele de decizii, modele de Hotărâri CA, planuri manageriale, rapoarte, Regulamente, documente pentru fiecare comisie cu caracter permanent, dar și pentru cele cu caracter temporar, toate fiind în permanență actualizate conform cu legislația în viguare. Se elimină timpul destinat căutării de documente în spațiu online și tot odată incertitudinea că documentele utilizate sunt sau nu actualizate.

3. Resurse educaționale de calitate și dezvoltare profesională continuă

Platforma Viva oferă acces la o bibliotecă vastă de resurse educaționale, inclusiv modele de documente, ghiduri, proceduri și cursuri online. Aceste resurse sunt concepute pentru a vă sprijini în activitatea didactică și administrativă, pentru a vă inspira și a vă ajuta să vă dezvoltați profesional. Echipa Viva organizează periodic webinarii și workshop-uri pe teme de actualitate în educație, oferindu-vă oportunitatea de a vă perfecționa continuu și de a fi la curent cu cele mai noi tendințe.

4. Actualizări legislative constante și conformitate garantată

Legislația în domeniul educației este într-o continuă schimbare. Echipa Viva monitorizează permanent aceste modificări și actualizează platforma în timp real, astfel încât unitățile de învățământ să fie mereu în conformitate cu reglementările în vigoare. Acest lucru elimină stresul și efortul asociate cu actualizarea manuală a documentelor și vă permite să vă concentrați pe activitățile cu adevărat importante.

5. Inovație continuă și adaptare la nevoile viitorului

Echipa Viva este concentrată pe inovarea continuă și dezvoltării de noi funcționalități care să răspundă nevoilor în schimbare ale sistemului educațional. Platforma Viva este o soluție dinamică, în continuă evoluție, care se adaptează la realitățile prezentului și anticipează cerințele viitorului. Colaborând cu Echipa Viva, aveți garanția că veți beneficia mereu de cele mai noi tehnologii și de cele mai eficiente soluții pentru managementul educațional.

Totul într-o singură platformă: peste 360 de proceduri în format editabil, care acoperă toate domeniile activității școlare

Platforma Viva oferă utilizatorilor săi peste 360 de proceduri în format editabil, care acoperă toate domeniile activității școlare, de la gestionarea resurselor umane la planificarea activităților didactice. Această colecție amplă nu numai că garantează respectarea reglementărilor actuale, dar și furnizează un suport robust pentru îmbunătățirea continuă a practicilor organizaționale.

Platforma Viva este un partener de încredere, cu o echipă înzestrată cu o vastă experiență, energică, ce își stabilește ca scop primordial să sprijine unitățile de învățământ în atingerea excelenței. Prin colaborarea cu Echipa Viva, beneficiați de o soluție completă, flexibilă și personalizată, care vă ajută să optimizați resursele, să simplificați procesele administrative, să comunicați eficient și să vă concentrați pe ceea ce contează cu adevărat: succesul fiecărui elev.

Alegeți Platforma Viva și construiți împreună un viitor mai bun pentru educație!

Modele de documente disponibile pe Platforma Viva
1. Documente manageriale
  • Dosar personal:

Grafic de control director

Grafic lunar atribuții director

  • Documente de evidenţă, organizare și de conducere operațională:

Regulamentul de ordine interioară (ROI)

Regulamentul de organizare și funcționare (ROF)

Organigrama unității de învățământ

Programul activităților educative școlare și extrașcolare

  • Documente de prognoză:

Plan de dezvoltare instituțională (PDI)

Plan managerial director

Plan operațional

Plan managerial director adjunct

  • Documente de diagnoză:

Fise evaluare-observare

Raport privind starea și calitatea învățământului

  • Activitatea Consiliului Profesoral:

Decizie privind numirea Consiliului Profesoral

Decizie privind numirea secretarului Consiliului Profesoral

Componenţa Consiliului Profesoral

Tematica și graficul ședințelor Consiliului Profesoral

Convocator ședință Consiliu Profesoral

Model proces verbal ședință Consiliu Profesoral

Registru de procese-verbale ale ședințelor Consiliului Profesoral

Anexă la registrul de procese verbale ale ședințelor Consiliului Profesoral

  • Activitatea Consiliului de Administraţie:

Decizie constituire Consiliu de Administrație

Decizie numire secretar Consiliu de Administrație

Componenţa Consiliului de Administraţie

Tematica Consiliului de Administraţie

Atribuțiile Consiliului de Administrație

Registru de procese-verbale ale ședințelor Consiliului de Administrație

Anexă la registrul de procese verbale ale ședințelor Consiliului de Administrație

Registru de evidenţă a deciziilor şi notelor de serviciu emise de director

Hotărâri ale Consiliului de Administrație

  • Documente de monitorizare, control şi evaluare:

Grafic de monitorizare şi control

Grafic anual de asistențe la ore

2. Comisiile cu caracter permanent

a) Comisia pentru curriculum

  • Decizie de constituire a comisiei
  • Regulament de organizare și funcționare al comisiei
  • Plan de activitate comisie
  • Plan managerial comisie
  • Graficul activităților comisiei
  • Centralizarea CDEOS la nivel de unitate
  • Oferta de curs opțional pentru aprobare
  • Chestionare prin care s-au stabilit disciplinele opționale
  • Fișa pentru alegerea opționalului
  • Fişa de avizare a proiectului de programă pentru opțional
  • Chestionar stabilire satisfacţie beneficiari CDEOS
  • Oferta educaţională
  • Procese verbale
  • Registru de procese-verbale ale ședințelor
  • Raport anual de activitate al comisiei
  • Model schema orara

b) Comisia de evaluare și asigurare a calității

  • Decizie constituire comisie CEAC
  • Decizie numire coordonator CEAC
  • Fișa de atribuții a comisiei CEAC
  • Procese verbale de lucru ale comisiei CEAC
  • Hotărâri CEAC
  • Regulament CEAC
  • Strategie CEAC
  • Organigrama CEAC
  • Plan de activități CEAC
  • Grafic de activități CEAC
  • Plan de îmbunătățire CEAC
  • Plan managerial CEAC
  • Raport de activitate CEAC
  • Listă instrumente monitorizare și evaluare
  • Manual de realizare evaluare internă CEAC
  • Chestionare CEAC
  • Formular de monitorizare interna
  • Legislație CEAC
  • Portofoliu comisie CEAC
  • Documente pentru control ARACIP

c) Comisia de securitate și sănătate în muncă și pentru situații de urgență

  • Dosarul PSI:
  • Decizia privind modul de organizare a activitatii PSI
  • Decizia privind instruirea personalului angajat
  • Decizia privind lucrul cu foc deschis şi fumatul
  • Fișa obiectivului
  • Instrucțiuni de apărare împotriva incendiilor
  • Instrucțiuni specifice de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate la pregătirea locului şi pe timpul executării lucrărilor cu foc deschis
  • Model Exercițiu de alarmare
  • Plan pentru situatii de urgenta
  • Reglementari cai circulatie, evacuare deseuri, etc
  • Raport anual PSI-SSM
  • Procese verbale instruire elevi
  • Materiale copii PSI
  • Dosarul SSM:
  • Decizie efectuare instructaj periodic
  • Tematica pentru efectuarea instructajului introductiv general
  • Instrucțiuni proprii specifice sali clasa / laboratoare
  • Instrucțiuni proprii specifice ateliere
  • Evaluarea riscurilor de imbolnavire si accidentare profesionala – administrativ, didactic auxiliar si didactic
  • Planul de prevenire și protecție
  • Planul de măsuri pentru asigurarea securității și sănătății în muncă
  • Documente Comitet de Securitate si Sanatate in Munca:
  • Lista documente Comitet de securitate si sanatate in munca
  • Regulament Comitet de securitate si sanatate in munca

d) Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității

  • Decizia de numire a comisiei
  • Atribuțiile comisiei
  • Planul operațional al comisiei
  • Graficul activităților comisiei
  • Chestionar antidiscriminare cadre didactice
  • Chestionar adresat elevilor privind violenta in unitate
  • Chestionar violenta elevi
  • Exemple de interviuri investigare nivel violenta in unitate
  • Plan managerial comisie si protocol cooperare politie
  • Plan de prevenire si reducere violenta – conform Planului national de combatere a violentei scolare
  • Raport anual comisie prevenire si combatere violenta
  • Procese verbale comisie prevenire si combatere violenta
  • Regulament comisie prevenire si combatere violenta
  • Planificare activitati in domeniul prevenirii consumului de droguri
  • Centralizare activitati desfasurate in domeniul prevenirii consumului de droguri
  • Raport de activitate responsabil implementare activitati in domeniul prevenirii consumului de droguri

e) Comisia pentru formare și dezvoltare în cariera didactică

  • Decizie numire comisie
  • Regulament comisie pentru formare și dezvoltare în cariera didactică
  • Plan managerial
  • Plan de formare didactică
  • Plan de măsuri remediale pentru activitatea cadrului didactic
  • Fișă de formare didactică
  • Raport anual comisie
  • Chestionar analiza satisfactie si nivel de operativitate a cursurilor
  • Documente mentorat
  • Analiza de nevoi formare
  • Chestionar de evaluare adresat participantilor la instruire
  • Chestionar de evaluare adresat responsabilului comisiei pentru formare
  • Chestionar de identificare a nevoilor de formare
  • Fisa de atributii responsabil comisie formare si dezvoltare in cariera
  • Lista personal didactic propus pentru formare continua
  • Plan de mentorat pentru debutanti
  • Raport impact programe de formare si analiza de nevoi fundamentare oferta CCD
  • Raport monitorizare mod de reflectare a formarii continue
  • Tabel nominal cadre didactice incadrate in unitatea de invatamant
  • Tabel nominal cadre didactice inscrise la definitivat
  • Tabel nominal cadre didactice inscrise la grade didactice
3. Comisii cu caracter temporar
  • Comisia de acordare burse
  • Comisia pentru actualizarea Regulamentului de ordine interioară și Regulamentului de organizare și funcționare
  • Comisia pentru arhivare
  • Comisia pentru combaterea absenteismului
  • Comisia pentru elaborarea/ revizuirea Planului de dezvoltare instituțională
  • Comisia pentru gestionare SIIIR
  • Comisia pentru mobilitate
  • Comisia pentru monitorizarea siguranței
  • Comisia pentru notare ritmică
  • Comisia paritară
  • Comisia pentru promovarea imaginii unității
  • Comisia pentru promovarea ofertei educaționale
  • Comisia S.N.A.C.
4. Documente Coordonator proiecte si programe educative
  • Continut portofoliu coordonator proiecte si programe educative
  • Coordonator proiecte si programe educative
  • Fisa evaluare proiecte educative
  • Formular de aplicatie proiecte CPEENI
  • Plan managerial coordonator proiecte si programe educative
  • Planificare activitati educative
  • Programul activitatilor educative scolare si extrascolare
  • Raport anual coordonator proiecte si programe educative
  • Structura proiectului educativ
5. Documente de lucru diriginte
  • Activități specifice funcției de diriginte
  • Structura anului școlar
  • Curriculum la decizia școlii
  • Tabel nominal înscriere elevi
  • Tabel nominal cu situația manualelor școlare
  • Tabel nominal elevi beneficiari de rechizite
  • Orarul clasei
  • Planificarea ședințelor cu părinții
  • Înștiințare elevi ședință cu părinții
  • Comunicare pentru părinți
  • Planificarea activităților extrașcolare
  • Activități de colaborare cu părinții
  • Graficul frecvenței elevilor la cursuri
  • Evidența activităților de colaborare cu profesorii clasei
  • Evidența activităților derulate în cadrul unor proiecte educative
  • Evidența sancțiunilor elevilor
  • Vizite la domiciliu
  • Caracterizare elev în situație de risc școlar
  • Tematică activități consiliere părinți
  • Nivelul de pregătire școlară al clasei
  • Analiza SWOT a clasei
  • Orientarea școlară și profesională a elevilor din an terminal
  • Proiect didactic dirigenție
  • Materiale suport pentru orele de dirigenție: teste, chestionare pentru elevi și părinți
  • Fișe de lucru
  • Procese verbale
  • Situații școlare
6. Consiliul Clasei
  • Decizie constituire Consiliul Clasei
  • Atribuțiile Consiliului Clasei
  • Tematica și graficul ședințelor Consiliului Clasei
  • Convocator ședință Consiliul Clasei
  • Procese verbale ședințe Consiliul Clasei
7. Comitetul de părinți
  • Regulament de organizare și funcționare al Comitetului de părinți
  • Planul de lucru al Comitetului de părinți
  • Proces verbal ședință cu părinții
  • Anexe procese verbale
8. Consiliul Reprezentativ al Părinților
  • Componența CRP
  • Regulament CRP
  • Plan de activitate al CRP
  • Model proces verbal ședință CRP
  • Fișă de prezență CRP
  • Registru ședințe CRP
  • Raport anual CRP
  • Ghid de înființare asociație de părinți
9. Decizii
  • Contabilitate
  • Secretariat
  • Bibliotecă
  • Didactic
10. Fișe de evaluare
  • Fișă cadru de autoevaluare personal didactic
  • Fișe cadru de autoevaluare personal didactic auxiliar
  • Fișă cadru de autoevaluare administrativ (nedidactic)
11. Fișe de post
  • Fișă de post personal didactic
  • Fișe de post personal didactic auxiliar
  • Fișe de post personal administrativ (nedidactic)
12. Documente Biblioteca
  • Regulament intern Bibliotecă
  • Regulament de organizare și funcționare Bibliotecă
  • Plan managerial Bibliotecă
  • Plan managerial fond de carte
  • Fișă de bibliotecă
  • Fișă de lectură
  • Notă recepție bibliotecă
  • Proces verbal regulament bibliotecă
  • Proces verbal de casare a literaturii vechi
  • Activități desfășurate în biblioteca școlară
  • Chestionar Parteneriat bibliotecă școlară-familie
  • Raport anual bibliotecă
13. Planuri manageriale și rapoarte de activitate pentru personalul didactic auxiliar

Administrativ

  • Plan managerial administrator de patrimoniu
  • Raport de activitate administrator de patrimoniu
  • Raport de evaluare personal administrativ

Contabilitate

  • Plan managerial contabilitate
  • Raport de activitate contabil
  • Raport de evaluare contabilitate

Secretariat

  • Plan managerial secretariat
  • Raport de activitate secretariat
  • Raport de evaluare secretariat
14. Comisia de inventariere anuală a patrimoniului
  • Referat inițial
  • Decizie privind organizarea inventarierii
  • Regulament de organizare și funcționare comisie
  • Proces verbal instruire
  • Gruparea conturilor
  • Declarație gestionar-început
  • Declarație gestionar-final
  • Procese verbale: inventariere, casare, scoatere din funcțiune a mijloacelor fixe
  • Document confirmare sold
  • Lista de inventar
15. Consilier Școlar
  • Conținutul mapei cabinetului de consiliere psihopedagogică
  • Portofoliul profesorului consilier școlar
  • Orar centralizator
  • Acordul părintelui pentru consiliere
  • Chestionare de identificare a nevoilor de consiliere
  • Structura Planului anual de activitate
  • Structura Programului de consiliere de grup
  • Tabel centralizator programe de consiliere de grup
  • Tabel cu semnăturile profesorilor pentru programele și activitățile derulate
  • Fișa APP – consilierea psihopedagogică individuală
  • Fișa OSP
  • Registrul de evidență a activității de consiliere
  • Declarație părinți
  • Fișa activității din săptămâna Școala Altfel
  • Fișa psihopedagogică
  • Protocol de colaborare prin voluntariat
  • Situații când se declină competența profesorului consilier școlar
  • Indicatori copil cu nevoi specifice de consiliere individuală
  • Structura Planului de intervenție personaliza
16. Documente utile
  • Contracte și acte adiționale
  • Procese verbale
  • Parteneriate și protocoale
  • Cereri
  • Declarații
  • Planuri
  • Rapoarte
  • Registre
  • Regulamente
  • Chestionare
  • Strategii
  • Documente înregistrare CCM la ITM
  • Adrese
  • Acorduri
  • Alte documente utile
Citește și:
Machete pentru pregătirea școlilor pentru controalele ARACIP, peste 360 de proceduri, în format editabil, de la managementul resurselor umane și până la organizarea procesului didactic, precum și notificări la apariția noutăților legislative, cuprinse în platforma de management Viva
VIDEO Directorii de școli să nu se mai zbată singuri în această încercare de a le cuprinde pe toate, spune Bianca-Virginia Ibadula, managerul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, care folosește platforma Viva cu documentele necesare pentru fiecare unitate de învățământ
Diana Craiu, director adjunct al Colegiului „Karpen” din Bacău, despre lucrul pe Platforma Viva Catalog: Se pot realiza fișe de progres pe fiecare elev în parte și pot eu să-mi structurez ceea ce voi aplica la clasă pentru a îmbunătăți rezultatele viitoare
A lucrat timp de 7 ani în două școli, apoi a creat platforma ce reduce povara birocratică pentru directori, personal auxiliar și profesori din peste 2.100 de școli / Narcis Alexandru, CEO și fondator Viva: Ne gândim zi de zi cum putem ajuta unitățile de învățământ
Directorii, profesorii și secretarele din peste 2.000 de școli folosesc platforma care reduce birocrația și rezolvă administrarea a peste 350 de proceduri actualizate constant / Cursuri online de formare – gratuit pentru utilizatori (P)
Documentele pentru fiecare comisie din școală și indicații pe fiecare standard ARACIP, oferite de platforma VIVA (P)
Toate documentele necesare directorilor și profesorilor, la un click distanță. De la creșă și până la liceu, platforma VIVA conține acte organizate pe secțiuni, personalizate pe fiecare unitate și actualizate cu legislația în vigoare (P)

3 comments
  1. este adevărat ar ajuta foarte mult,dar va rog sa precizați din ce finanțare (finanțarea de baza sau finanțarea complementară) poate o școală să suporte costurile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Luni se va lua decizia dacă vaccinarea prioritară a personalului din Educație începe săptămâna viitoare / Programările vor fi făcute „cât mai rapid” prin inspectoratele școlare

Este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar săptămâna următoare, potrivit unui anunț pe Facebook al ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu susține că luni se…
Vezi articolul

Cum arată vacanța elevilor la Dino Tabăra Râșnov / Idei pentru profesori de implicare a copiilor în activități educative și distractive, care să le stimuleze curiozitatea, creativitatea și spiritul de aventură (P)

În perioada vacanțelor școlare, taberele de grup sunt o alegere excelentă pentru ca cei mici să aibă parte de o experiență memorabilă, împreună cu colegii și profesorii sau învățătorii alături…
Vezi articolul