Directorii de şcoli din Italia cer să nu fie urmăriți penal în caz de contaminări în instituţiile pe care le conduc

3.150 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Directorii de şcoli din Italia au un motiv în plus de îngrijorare, pe lângă problemele legate de începerea noului an școlar, în pandemie: riscul ca ei să fie urmăriți penal în cazul în care în instituțiile pe care le conduc apar cazuri de contaminare cu Covid-19. Ei cer, acum, să fie eliminată această posibilitate, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, președintele Asociației naționale a directorilor de școli, Antonello Giannelli, citat de Corriere della Sera, a spus că “este urgent ca guvernul să insereze în unul dintre decretele sale din viitorul apropiat un articol care revizuieşte posibilitatea ca directorii de şcoli să fie urmăriţi penal în cazul (înregistrării) unui eventual caz de COVID în instituţie”. “Dacă directorii de şcoli pun în aplicare protocolul sanitar, ei nu trebuie să fie acuzaţi de nimic”, a adăugat el.

Potrivit directivelor actuale, fiecare instituţie de învăţământ din Italia trebuie să dispună de o sală ce permite izolarea imediată a cazurilor suspecte, însă directorul de şcoală nu are dreptul să decidă eventuala închidere a instituţiei pe care o conduce. ‘Decizia le revine autorităţilor sanitare locale”, a precizat Giannelli.

În vederea începerii noului an şcolar, toate instituţiile de învăţământ din Italia trebuie să asigure o distanţare de cel puţin un metru între elevi, dar ‘dacă nu ni se livrează bănci individuale, este evident că distanţarea nu poate fi asigurată’. Însă livrarea acestor bănci ar urma să se prelungească până în octombrie, ceea ce îi va obliga până atunci pe elevi să poarte mască toată ziua cât se vor afla la şcoală.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul de lege care prevede stimulent de risc pentru profesori în preuniversitar și universitar, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru orele predate în starea de urgenţă şi alertă, a fost adoptat pe articole de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, marţi, Proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Votul final…
Vezi articolul

Premierul Orban către miniștri, în prima ședință de guvern: Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții

“Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți”, le-a transmis premierul Ludovic Orban miniștrilor săi, în declarația susținută la începutul primei ședințe de guvern.…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor, despre structura anului școlar 2021-2022: O fragmentare extremă și dezechilibru semnificativ între semestre / Ce variantă propusese organizația, care se plânge de lipsa consultărilor

“Ministerul [Educației] își asumă, practic, o fragmentare extremă a anului școlar și un dezechilibru semnificativ între semestre. Atragem atenția faptul că o astfel de măsură a fost aprobată și în…
Vezi articolul