„Dacă profesorii intră cu un vibe bun la clasă, atunci și copiii vor avea parte de activități de învățare într-un mod mult mai plăcut”, a declarat Diana Brătucu, directoarea Școlii Gimnaziale „Traian” din județul Dolj, pentru TVR Craiova. Directoarea a spus că și-a donat biroul pentru a fi transformat într-o cancelarie pentru profesori.
- Diana Brătucu este Directorul Anului 2023 pentru Antreprenoriat. Patru directori de școală din România au fost premiați pentru inovare, egalitate de șanse sau pentru antreprenoriat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023, eveniment organizat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE).
„Acesta a fost primul gând atunci când am preluat mandatul de director, în urmă cu 3 ani, să transformăm cancelaria într-un spațiu modern și, mai mult decât modern, într-un spațiu prietenos, pentru că ne-am gândit că, dacă profesorii intră cu un vibe bun la clasă, atunci și copiii vor avea parte de activități de învățare într-un mod mult mai plăcut.
Aici a fost biroul meu, biroul directorului, așa încât l-am donat pentru a-l transforma într-o cancelarie pentru profesori, inspirată fiind de Anca Tîrcă, unul dintre specialiștii în educație. Și ne-a ajutat o mămică arhitect care a dorit și ea să contribuie cu ceva pentru școala în care învață fiica ei și atunci a gândit acest spațiu de la mobilier, la culori, la design”, a precizat Diana Brătucu.
Profesoara a povestit că tablourile din cancelarie au fost realizate de elevi și corespund celor 7 arii curriculare:
„Tablourile au fost gândite tot de către doamna arhitect care a proiectat această cancelarie, dar ideea desenelor este reprezentată de cele șapte arii curriculare: limbă și comunicare, matematică și științe, om și societate ș.a.m.d. Cele care sunt în planurile-cadru din România la momentul actual și sunt create de către copiii noștri foarte talentați care studiază la Palatul Copiilor din Craiova, coordonați de Ioana Fluerașu. Ea a fost cea care i-a ajutat să pună în valoare toate aceste idei ale lor. (…)
Anul acesta ne-am dorit să fie „anul încrederii”, apropo de viziunea noastră, așa încât mesajul nostru din fiecare clasă este ”time to believe” și ne dorim ca copiii noștri să aibă încredere în ei, să viseze, să creadă că pot să fie mai buni în fiecare zi și să muncească, să-și descopere o versiune mai bună a lor în fiecare an pe care îl petrec în școala noastră. Noi avem peste 600 de copii la ciclul gimnazial, dintre care 150 au obținut premii la olimpiadele școlare anul trecut.” – Diana Brătucu
Potrivit directoarei, la Evaluarea Națională, „96% dintre copiii noștri au reușit să obțină medii peste șapte și 100% dintre ei au obținut medii peste cinci.”
8 comments
De ce nu folositi cuvinte romanesti? E la moda sa zici ,,vibe,, si alte englezisme. Dar acest ,,vibe,, a devenit chiar enervant. Si criticati tinerii ca folosesc prescurtari si cuvinte imprumutate din alte limbi.
Prosteli de PR care totuși prind la public.
Dacă chiar voia să facă ceva durabil obținea o nouă cancelarie (probabil cea veche a fost ,,furată” anterior pt vreo clasă pregătitoare) modernă chiar si printr-o construcție temporară.
Din text nu rezultă că a donat biroul și a rămas fără și că acum ar sta cu profesorii sau pe hol.
Sa fim serioși totuși.
Îi dorim un ,,vibe” bun și pe viitor.
Frumos gest făcut de acest director, tot respectul pentru dumnealui, cât de profesori, trebuie să-și lase problemele acasă, să nu vină cu nervi, draci, scârbă și fără chef, cum vin majoritatea acestora la clasă și așa și elevii vor avea un vibe pozitiv și vor dori să învețe și să participe activ la clasă. Dacă profesorul vine la clasă cu scârbă, draci, nervi și scârbă și la rândul lor, elevii, nu vor avea chef să învețe nimic.
Eu vin de acasă fără nicio problemă și mă întorc cu tensiunea crescută și plin de nervi. Deci iar scrii aiurelile pe care le visezi noaptea, ca să simți că ești și tu cineva. Așa că nu mai pierde timpul și pune mâna pe carte, că mâine vine bacalaureatul și pici iar.
Am și masterul terminat (nu la jegul de facultate de stat), ci la privat, la Universitatea Titu Maiorescu, așa că ciocu’ mic și înapoi în peșteră
O universitate privată, ne-am lămurit, bravos amice, te mai și lauzi cu ea…
Hai pa.
Eu cand intru la clasa si vad ca elevii sunt prea agitati sau le ia prea mult timp sa se linisteasca le zic ca eu am o energie foarte buna azi si ii rog sa nu-mi strice feng-shui-ul,daca vor sa avem parte de o ora placuta si productiva.Uneori functioneaza alteori nu.Pt.ca acolo unde nu exista o baza pusa de acasa,despre respect si bun simt nici un cuvant sau o bataie de obraz nu are valoare.Se intampla destul de des sa vii de acasa cu o buna dispozitie si sa pleci plin de draci,frustrari si altele din cauza unor elevi.Deci nu e general valabila teoria dumneavoastra
degeaba ai tu vibe bun daca ei s au culcat la 3 dimineața că au fost în pub sau au stat pe net…poți să fii mama vibe ului