Directoarea și 8 profesori ai unui liceu din Argeș au plecat astăzi în Tenerife, pentru o săptămână. Directoarea adjunctă: Nu aveau cum să renunțe este un proiect european, iar reprogramarea a fost făcută de Ministerul Educației

7.057 de vizualizări
Directoarea și 8 profesori ai unui liceu din Mărăcineni au plecat astăzi în Tenerife, pentru o săptămână. “Este un proiect european pentru schimb de experiență, derulat de anul trecut”, oprit din cauza pandemiei în martie și reprogramat de Ministerul Educației pentru chiar prima săptămână a celui mai imprevizibil an școlar din ultimii 30 de ani, a declarat pentru Edupedu.ro directorul adjunct al Liceului Tehnologic nr. 1 Mărăcineni, Maria Enache. 

Pe pagina de Facebook a Liceului Tehnologic Mărăcineni, județul Argeș, instituția a anunțat de dimineață o plecare spre Santa Cruz de Tenerife, Spania.

Contactată de Edupedu.ro, Maria Enache, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Mărăcineni, a declarat că instituția este parte a unui proiect european, iar această deplasare trebuia să aibă loc în luna martie. Din cauza pandemiei a fost amânată, iar “acum “reprogramarea a fost făcută de Departamentul proiectelor de la Ministerul Educației”.

Aceasta a precizat că “se știe în Consiliul de Administrație [despre plecarea directoarei și a profesorilor], altfel nu aveam cum să decidem înlocuitorii”. 

Întrebată care este opinia sa cu privire la decizia directoarei și a profesorilor de a pleca de la cursuri, chiar în prima săptămână de școală, Maria Enache, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Mărăcineni, a răspuns: “Nu aveau cum să renunțe, pentru că asta este finalizarea proiectului. Este vorba de bani europeni pe care dacă nu îi folosești îi plătești. Nu pot să intru eu peste aceste proiecte”. 

Numai Ministerul Educației putea hotarî [când se face deplasarea], prin Departamentul de proiecte”, a precizat Enache.

Aceasta a declarat că nu știe dacă directoarea a încercat la Ministerul Educației să modifice data de plecare în Tenerife. 

Sunt plecați 9 profesori. Proiectul este derulat demult, a fost reprogramat de Ministerul Educației, de la București. Sunt numai profesori de la Mărăcineni plecați în acest proiect”, a explicat directoarea adjunctă, care a precizat că “toate procedurile [de începere a școlii] au fost lăsate în ordine de către doamna director. Au plecat azi-dimineață”. 

Este vorba despre “un proiect european pentru schimb de experiență. Nu cred că suntem singurii care au plecat, așa au fost reprogramate plecările, nu au depins de noi”, a continuat aceasta. 

În ceea ce-i privește pe elevi, “sunt înlocuitori pe ore, sunt înlocuitori tot din școală. În fiecare oră, colegii care nu au ore țin orele colegilor noștri. Nu avem peste tot dublat [profesor pe aceeași materie], dar sunt înlocuitori și, pentru început și pentru deschidere, trebuie să îi învățăm pe copii care e traseul prin școală”, a precizat Maria Enache pentru Edupedu.ro. 

Aceasta a precizat că printre cei 9 plecați în Tenerife “sunt și diriginți, dar sunt destui colegi care să le țină locul, pentru că sunt puține clase”. 

Noi avem 703 elevi, cu tot cu seral. De la preșcolar până la postliceal”, a afirmat Enache.

Directoarea adjunctă a explicat că Liceul se deschide pe scenariul verde, deci cu toți elevii la clase, cu excepția seralului și a postlicealului unde vor fi ore în sistem hibrid.  

De la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a vin toți elevii la școală. Și acum suntem la școala și luăm ultimele măsuri”, a afirmat aceasta. 

Acum, de exemplu, de la primărie ne-au venit o serie de materiale și le punem prin clase. Se va face ultima curățenie astăzi, dar se va sta până mai târziu. Este de un metru distanțarea băncilor în clase, ne-a permis mărimea claselor, iar unde nu a permis o clasă am mutat-o în sala de sport”, a continat directoarea adjunctă. 


3 comments
  1. Speram sa ii criticati cu atata patima si pe profesorii francezi care vin in Romania pentru un schimb de experienta sau pe profesorii de la Cambridge cand pleaca la o conferinta intr-o locatie selecta.

  2. Așa fac ăștia… pe ei îi interesează doar plimbările, mai puțin elevii și faptul că trebuie să-și facă datoria, serviciul pentru care sunt plătiți.
    Ce le pasă, doar sunt plătiți și pentru perioada in care sunt plecați..
    Și, din păcate, rezultatele acestor așa zise proiecte, au impact și eficiența zero asupra copiilor și a procesului de învățământ..
    Rușine!

  3. Ce interesant… Pe ce criterii au fost desemnați oare respectivii profesori? Scoala ar putea face pubblice criteriile de eligibilitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Limba română este recunoscută ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina / Măsura a fost adoptată ca o obligaţie a Ucrainei de a îndeplini criteriile de aderare la Uniunea Europeană

Limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina este începând de astăzi limba română, nu limba moldovenească, a declarat, la Kiev, premierul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres, conform G4Media.ro. El a declarat,…
Vezi articolul

DOCUMENT Examenul de admitere la colegiile naționale să nu mai fie prevăzut în lege, Limba română să rămână probă distinctă la Bacalaureat, capitolul privind educația specială să fie rescris integral, să existe criterii clare pentru burse, cere Federația părinților / Organizația a depus 105 amendamente la proiectul Legii învățământului preuniversitar

Prevederile privind organizarea unui concurs de admitere în clasa a IX-a, la Colegiile naționale, să fie eliminate complet din lege, solicită Federația națională a părinților într-un set de peste 105…
Vezi articolul
ANOSR

Alianța Română a Universităților de Tehnologie vrea, în noua lege a Educației, un Program Național de încurajare a elevilor din gimnaziu și liceu să studieze științele exacte și ingineria / “România traversează cea mai mare criză de resursă umană din istoria sa, care se va adânci în următorii 30 de ani”, subliniază Alianța

Cele cinci universități care fac parte din Alianța Română a Universităților de Tehnologie (ARUT) atrag atenția într-un comunicat de presă că este o “lipsa cronică la nivel național de resurse…
Vezi articolul