Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a sesizat Parchetul, după ce a descoperit că Vasilica Felicia Stroe, fostă directoare [editare ulterioară] la Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj” din Bucureşti, ar fi semnat mai multe acte care au dus la numirea soţului ca profesor în cadrul unităţii de învăţământ, transmite agenția națională de presă Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Vasilica Felicia Stroe, în timp ce era director al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” Bucureşti, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal.
În exercitarea atribuţiilor de serviciu, ea a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţul acesteia, respectiv a semnat/aprobat/avizat mai multe documente ce au dus la numirea soţului acesteia în funcţia de profesor în cadrul Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” Bucureşti, conform sursei citate.
Totodată, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 162.852 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dorel Dorinel Dinu, comisar la Comisariatul municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.
Agenţia Naţională de Integritate precizează că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dorel Dorinel Dinu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.
2 comments
În prezent inspector de resurse umane la ISMB…
Hai,.să fim serioși! Mai credeți in Moș Crăciun? Este caz unic? Să se ia la puricat toate instituțiile publice din România și veți vedea cum rămânem fără jumătate din bugetari. De la femeie de serviciu până la secretari și directori sunt admiși pe nepotisme, șpagă, pile. Tocmai de aceea oameni capabili, dar fără pile, ajung la privat, după ce, mulți dintre ei au încercat să acceadă la sistemul public. Sunt atât de calde si de lejere locurile de la stat, încât majoritatea își introduc toate rudele iubite, amantele și persoanele “generoase”.
Dacă tot vorbim de școli, să se analizeze mai atent situația in Colegiul Național Iulia Hașdeu , Sc Gimnazială 62, Sc Gimnazială 77, sc Gimnazială 32..si exemplele pot continua…mult.
Să nu mai părem surprinși, ci mai degrabă să lăsăm lista deschisă, poate, in câteva sute de ani, ne revenim și noi, romanii, și eradicam această ciumă!