Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

24.816 vizualizări
Foto: Facebook.com
Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru Prima News și News.ro. Aceasta a arătat că, deși e o clădire veche, al cărei parter a fost construit în 1895 și care e încadrată în clasa de risc seismic 3, unitatea nu a mai fost expertizată în ultimii 30 de ani. În lipsa acestei expertizări, “în orice moment se poate întâmpla o nenorocire”, având în vedere numărul mare de elevi și profesori, a susținut ea.

Intervievată inițial de Prima News, Andreia Bodea a spus că, în cei 12 ani de când este directoare, a cerut “continuu” primăriilor să efectueze o expertizare, însă “le cer în zadar”. Ea a precizat că, în acest răstimp, au venit să facă măsurători două echipe trimise de Primăria Sectorului 1, însă fără niciun rezultat.

Directoarea Andreia Bodea pentru Prima News:

  • “Sunt administrator de școală. Sunt administrator de 12 ani și sunt profesoară aici de 30. Nu s-a făcut, nu s-a expertizat nici măcar la nivel de intenție, vreodată, clădirea Colegiului Național I.L. Caragiale din București. Sunt 1.300 de elevi, sunt 80 de profesori care se află în școală. Și în orice moment se poate întâmpla o nenorocire.
  • Noi am cerut aceste lucruri – eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar. Este un biblioraft plin cu solicitări către primării. Au venit, într-adevăr, de două ori în acești 12 ani două echipe trimise de Primăria Sectorului 1, au stat de vorbă cu mine, au făcut niște măsurători cu ruleta, au plecat și asta a fost tot.”

Joi, ea a spus, citată de News.ro, care preia tot Prima News, că nu a primit explicații de ce clădirea în care funcționează Colegiul este încadrată în clasa de risc seismic 3, nu 2 sau 1: “De ce această clădire este în risc seismic trei și nu doi și nu unu, nu știu să vă spun, este o clădire începută în 1895, atunci a fost făcut parterul și ulterior s-au adăugat trei etaje” .


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității din București, Marian Preda – schimbare de poziție: Anunță că se solidarizează cu profesorii din preuniversitar, după ce, pe 18 mai, afirma că “nu ne solidarizăm cu nimeni” / Schimbarea vine după mesaje similare din partea unor facultăți și a unor profesori din universitate

Rectorul Universității din București, Marian Preda, “își exprimă solidaritatea cu solicitările menite să asigure condiții decente de educație” și cu “colegii din învățământul preuniversitar”, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară…
Vezi articolul

Klaus Iohannis, către elevi și studenți: România trebuie să vă ofere oportunităţile de care aveţi nevoie pentru a vă atinge idealurile şi a vă construi cariere remarcabile aici, acasă

„Este esenţial ca împreună să promovăm un învăţământ de calitate pentru toţi elevii şi studenţii, excelenţa în cercetare şi alte valori care să contribuie cu adevărat la îmbunătăţirea sistemului românesc…
Vezi articolul