Directoarea Andreia Bodea, despre posibilitatea ca școlile să solicite un profesor psiholog: Sunt mai mult decât sceptică în privinţa implementării. Nu ştiu cum ar face faţă. Ar trebui, cred, să lucreze nonstop, pentru că sunt probleme

Foto: Sorin Lupsa/ Agerpres Foto

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, a vorbit, pentru Prima TV, despre posibilitatea ca școlile să solicite un profesor psiholog: „Nu ştiu cum ar face faţă. Ar trebui, cred, să lucreze nonstop, pentru că sunt probleme”. Aceasta a spus că „mi s-ar părea o idee foarte bună, în concluzie. Sunt însă mai mult decât sceptică în privinţa implementării”.

„Nu ştiu cum ar face faţă. Ar trebui, cred, să lucreze nonstop, pentru că sunt probleme. Sunt elevi, în general, care sunt cu depresii, cu depresii grave (diagnosticate). Mi se comunică acest lucru. Sunt mulţi copii din familii monoparentale. Da, mi s-ar părea o idee foarte bună, în concluzie. Sunt însă mai mult decât sceptică în privinţa implementării”, a menționat directoarea.

Edupedu.ro a scris că școlile pot solicita, în premieră, centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență educațională un profesor psiholog, care poate fi psiholog clinician sau psihoterapeut. După 13 ani de confuzie cu privire la rolul consilierului școlar și psihologului în școli, Ministerul Educației introduce în regulamentul CJRAE/CMBRAE, care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024, atribuții specifice pentru fiecare funcție. 

Profesorul-psiholog poate lucra în școli, în cabinetele de consiliere psihopedagogică, cabinetele logopedice, cabinetele de sprijin educațional/camerele-resursă sau în CJRAE/CMBRAE.

Profesorul psiholog angajat în CJRAE/CMBRAE trebuie să aibă atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, conform specialităților, respectiv psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, psihopedagogie specială, psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică, conform regulamentului CJRAE. 

Citește și:
OFICIAL Școlile pot solicita, în premieră, un profesor psiholog, care poate fi psiholog clinician sau psihoterapeut, adică poate diagnostica, consilia și oferi psihoterapie elevilor / Atribuțiile funcției de profesor psiholog și condițiile de angajare
Exit mobile version