Diplomele profesorilor din județul Vaslui vor fi verificate de Inspectoratul Școlar, după cazul profesoarei de limba româna acuzată că şi-ar fi falsificat actele de studii, în baza cărora a obţinut toate gradele didactice

4.349 de vizualizări
Foto: © Picsfive | Dreamstime.com
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au solicitat verificarea tuturor documentelor de studii ale salariaţilor din unităţile de învăţământ din judeţ, după ce recent viceprimăriţa din comuna Codăeşti, care este şi profesoara de Limba Română, a fost acuzată că şi-ar fi falsificat actele de studii, în baza cărora a obţinut toate gradele didactice, conform Radio România Iași.

Viceprimăriţa comunei Codăeşti și profesor de Limba Română la Liceul “Ştefan cel Mare” din comună, Lenuţa Damian, a fost reţinută de poliţişti pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals şi plasată ulterior sub control judiciar, pentru că şi-ar fi falsificat actele de studii, pe 9 ianuarie.

Directorii şcolilor trebuie să verifice actele de studiu aflate la dosarul de încadrare a personalului didactic de predare, didactic auxiliar şi nedidactic, prin confruntarea documentelor existente cu actele de studiu în original, conform solicitării IŞJ Vaslui.

Vă rugăm ca până pe data de 30 ianuarie să dispuneţi consemnarea pe copiile actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare cu menţiunea ‘conform cu originalul, numele şi prenumele conducătorului unităţii de învăţământ, data şi semnătura’; întocmirea unui proces verbal privind activitatea desfăşurată şi consemnarea aspectelor negative constatate”, se arată în adresa IŞJ Vaslui, citată de Radio România Iași.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cercetări faţă femeia de 50 de ani, din comuna Codăeşti, judeţul Vaslui, bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în perioada 2008-2023

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în perioada menţionată, persoana cercetată ar fi falsificat acte de studii, care atestau calificarea de cadru didactic, obţinând, în baza acestora, toate gradele profesionale. La data de 18 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din comuna Codăeşti, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, precizează reprezentanţii IPJ Vaslui, conform sursei citate.

Foto: © Picsfive | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și 
O profesoară de Limba română din județul Vaslui, viceprimar PNL în comuna Codăești, Lenuţa Damian, reţinută după ce ar fi folosit diplome de studii false, în baza căreia ar fi obţinut toate gradele didactice

9 comments
  1. Cei care au diplome false sunt promovați și tolerați și ajutați. Orice amarastean își da seama dacă diploma este buna sau falsă. Au avut nevoie de astfel de oameni și acum se lapada de ei.E simplu!Atât de putred e sistemul și atât de mare e corupția și disprețul fata de cei care muncesc pentru o diploma,pentru cunoștințe reale.Numai cu pile poți sa faci ce a făcut ea.Era imposibil sa nu își dea seama nimeni.

  2. Păi și în SIIR de ce au mai băgat seria si nr diplomelor de absolvire si a certificatelor de grade didactice pt toți profesorii?

    Digitalizare marca Deca.
    Dosarul cu șină și creionul in cloud (sau cu capul in nori mai degrabă)

    1. OanaM, esti in eroare severa. Deja a mai fost o etapa de verificare nu demult si la noi, cei din alte judete. Asa ca taci cat mai poti.

      1. Așa și? Să se mai facă încă o verificare, care-i problema? Dar de data asta la sânge. Ce, te simți cu musca pe căciulă, de ești împotriva acestei verificări?

  3. Prinde orbul, scoateți ochiu. Pentru un ciot tăiam toată pădurea. Sunteți penibili cu verificarea “conform cu originalul”
    Profesor cu diploma falsa, elevi bine pregătiți🤭🤭🤭
    PS. NOI NE FACEM CA PREDAM, EI SE FAC CA INVATA. NICIUN REPETENT și toți cu burse🤕

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Extinderea programului național „Masă sănătoasă“ pentru 1 milion de copii, principala măsură pentru reducerea abandonului școlar în România, ar urma să se amâne din nou, până la 1 ianuarie 2026 – proiect de OUG

Extinderea Programul național „Masă sănătoasă“ pentru 1 milion de copii ar urma să fie amânată din noiu până la 1 ianuarie 2026, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență (numită…
Vezi articolul