Din nou în coada listei: România e țara cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare din UE

286 de vizualizări
Foto: Eurostat
În 2021, totalul alocărilor bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare în întreaga UE s-a ridicat la 109,25 miliarde de euro, echivalentul a 0,8% din PIB. Aceasta reprezintă o creștere de 6 % față de 2020 și o creștere de 35 % față de 2011, arată datele Eurostat. România e în coada listei, cu cea mai mică alocare pe cap de locuitor, notează Economedia.ro.
  • C&D este un element central pentru multe politici la nivel european și național care vizează creșterea competitivității economiilor UE și a bunăstării cetățenilor săi, subliniază Eurostat.

Statisticile privind aceste alocări oferă o perspectivă asupra priorității pe care guvernele o acordă diferitelor activități publice de finanțare a cercetării și dezvoltării și sunt legate de aspectele politice prin intermediul unei clasificări pe “obiective” sau “scopuri”.

În 2021, alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare la nivelul UE s-au ridicat la 244 euro pe persoană, ceea ce reprezintă o creștere de 33% față de 2011 (184 EUR pe persoană). Cele mai mari alocări au fost înregistrate în Luxemburg (689 euro pe persoană), urmat la distanță de Danemarca (530 euro) și Germania (471 euro).

Citește mai mult pe Economedia.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a avut, în medie pentru anul pandemic 2021, un exces de morți de peste 25% în fiecare lună, comparativ cu anii precedenți – de două ori mai mult decât media europeană / Apogeu “alarmant” în octombrie, potrivit datelor OMS, analizate de un cercetător român

România a avut în medie, în fiecare lună a anului pandemic 2021, un exces de morți de peste 25% comparativ cu anii precedenți, potrivit unor date publicate recent de Organizația…
Vezi articolul

Transformarea doctoratelor cu frecvență redusă din excepție în regulă, apărută în vară și aplicabilă începând cu anul 2024-2025, a fost legalizată abia acum, prin schimbarea neanunțată a Legii învățământului superior

Prevederile din Legea învățământului superior care stabileau că studiile de doctorat se fac, de regulă, cu frecvență și, prin excepție, cu frecvență redusă, precum și descrierea legală pentru doctoratul științific…
Vezi articolul