Din 4.000 de microbuze şcolare controlate, peste 500 nu aveau ITP sau RCA, iar 31 de şoferi nu aveau atestat, anunţă Poliţia

483 de vizualizări
De la sfârșitul lunii august, poliţiştii rutieri din țară au controlat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi, potrivit unui comunicat. Dintre ele, 291 aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată.

Potrivit comunicatului, maşinile nu au fost retrase din circulaţie, aşa cum s-ar fi întâmplat în cazul unui microbuz normal, ci “conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate”, arată Poliţia în comunicat.

Alături de poliții rutieri au fost și colegii de la prevenire. 4.000 de conducători auto și 1.981 de coordonatori de transport au fost verificați și instruiți, iar în urma verificărilor, au fost identificați 31 de șoferi ce nu dețineau atestat profesional.

În prima zi de şcoală, pe 9 septembrie, peste 10.000 de polițiști vor fi în misiune, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru un început în siguranță al noului an școlar, potrivit unui alt comunicat.

În anul școlar 2018 – 2019, față de anul școlar precedent, numărul infracțiunilor de furt, lovire sau alte violențe a fost în scădere, mai anunţă oamenii legii.

Măsuri anunţate:

  • fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Zilnic, polițiștii vor fi în zona şcolilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare.
  • Poliţiştii de la rutieră aflați în serviciu pe arterele de circulaţie intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ vor asigura fluenţa traficului rutier.
  • Se vor intensifica acțiunile polițiștilor pentru prevenirea absenteismului școlar, pentru a preveni delincvenţa juvenilă şi pentru a combate orice situaţie ce ar putea duce la victimizarea minorilor.

Menționăm că majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul în zona adiacentă acestora. În 2018 – 2019, comparativ cu anul școlar precedent, numărul infracțiunilor sesizate în incinta unităților de învățământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracțiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) și loviri sau alte violențe (în scădere cu 2,22%).

FOTO: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Pentru ca abuzatorii de copii să nu mai ajungă în funcții publice, Salvați Copiii cere schimbarea urgentă a legislației electorale, după ce primarul din Șotrile, o comună din Prahova, a fost validat de instanță deși fusese condamnat definitiv pentru pornografie infantilă

Organizația Salvați Copiii cere adoptarea urgentă a modificărilor legislației electorale, astfel încât persoanele care au comis infracțiuni grave comise asupra copiilor să nu ajungă în funcții publice, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

Sunt foarte puține cabinete medicale și stomatologice școlare sau dacă există cabinet, nu există medic, susține Alexandru Rafila, ministrul Sănătății / INS raporta că sunt 515 cabinete stomatologice școlare în toată țara, dintre care unul singur în mediul rural

„A existat pe vremuri o rețea de cabinete de medicină școlară, cabinete stomatologice. În momentul de față sunt foarte puține sau dacă există cabinet, nu există medic în multe dintre…
Vezi articolul