Din 2 martie, măștile nu vor mai fi obligatorii în școlile din statul New York, pe fondul unei scăderi importante a cazurilor Covid-19

168 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au relaxat recomandările privind utilizarea măştilor sanitare anti-COVID-19 în spaţiile închise în cea mai mare parte a ţării, potrivit Agerpres.

Măștile nu mai sunt obligatorii în spații închise în statul New York, din 8 februarie.

Cele mai recente recomandări ale CDC în şcoli prevedeau purtarea măştii în interior doar în zonele cu transmitere ridicată a COVID-19, în loc de purtarea universală a măştii.

Din 2 martie, în școli și în instituţiile de îngrijire a copiilor nu va mai fi obligatorie purtarea măștii.

Rata de testare pozitivă în New York pe o medie de şapte zile a fost de 1,9% vineri, potrivit Departamentului de Sănătate, în scădere de la peste 20% la începutul lunii ianuarie.

“Nu a fost întotdeauna uşor, însă elevii, profesorii şi părinţii şi-au intensificat lupta împotriva acestei pandemii”, a scris guvernatorul statului New York, Kathy Hochul pe Twitter. “Am atins aceasta etapă extraordinară datorită efortului vostru susţinut”, a mai spus ea.

Comitatele şi oraşele pot solicita în continuare purtarea măştilor în şcoli. Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat că oraşul va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli pe 7 martie dacă nu vor exista creşteri neprevăzute ale cazurilor de COVID-19 până vineri, mai scrie Agerpres.

“Şcolile noastre au fost printre cele mai sigure locuri pentru copiii noştri de la începutul pandemiei şi vom continua să luăm deciziile adecvate de sănătate publică pentru a ne ţine copiii în siguranţă, inclusiv prin punerea la dispoziţie a măştilor pentru orice copil sau membru al personalului didactic care doreşte să le poarte în continuare”, a afirmat primarul orașului New York într-un comunicat.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mesaj către directorii de școli, pentru înscrierea în apelul cu 200.000 de euro per proiect, deschis până pe 16 iulie: E bine ca noi, profesorii, să fim realiști și să ne punem mintea la muncă și să creăm o școală așa cum dorim noi, să încetăm să ne mai văităm că nu ne lasă sistemul – Viforel Dorobanțu, directorul școlii-pilot de la Curcani, Călărași

Îndemn la înscrierea în programul de școli-pilot făcut de unul dintre directorii care derulează un program-pilot încă din 2022, de la prima ediție. Este vorba despre Viforel Dorobanțu, directorul Școlii…
Vezi articolul

Școlile vor primi consultanță juridică obligatorie, dacă directorul solicită, de la consilierii juridici ai inspectoratelor școlare – propunere în proiectul de ROFUIP 2024 / Conform organigramelor, există un singur consilier juridic pentru un județ

Școlile vor primi obligatoriu consultanță juridică de la juriștii inspectoratelor școlare, documentul pus în dezbatere de Ministerul Educației. ROFUIP 2024, adică Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ…
Vezi articolul