Digitalizarea evaluărilor naționale a început. Dosar cu șină și depunere fizică la registratură, cerute de Centrul pentru Politici în Educație candidaților la concursul pentru două posturi la Serviciul „evaluări și examene” / În atribuții intră și „alte sarcini de lucru” date de directorul general

Foto: © Nataliya Lukhanina | Dreamstime.com

Prin documente „așezate în ordine într-un dosar cu șină”, așa se face înscrierea la un concurs de angajare pentru două posturi de „consilier clasa I grad profesional superior” la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit anunțului publicat pe 16 iulie 2021 de către instituție. Potrivit atribuțiilor pe care cei doi angajați le vor avea, aceștia vor participa la elaborarea de teste standardizate pentru evaluările naționale. Concursul cu înscriere pe bază de dosar cu șină vine după ce pe 1 iulie ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că de anul viitor vrea digitalizarea corectării lucrărilor la examenele naționale.

În anunțul prin care sunt scoase la concurs posturile apar mai întâi joburile respective:

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi, 40 ore pe săptămână, potrivit documentului.

„Perioada de depunere a dosarelor este 16 iulie – 4 august 2021, primirea dosarelor de concurs se face la secretariatul Comisiei de concurs, respectiv la compartimentul resurse umane în sediul principal din București”, potrivit documentului oficial.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 august 2021 la 10:00 la sediul principal al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație din București.

Documentele necesare înscrierii sunt înșirate în anunț, iar apoi se precizează că „documentele vor fi aranjate, de către candidat, într-un dosar cu șină, în ordinea menționată”.

În plus, deși în cerințe este necesară o experiență de 7 ani de lucru în specialitatea matematică, respectiv Limba maghiară, iar în atribuțiile postului apar chestiuni care țin de elaborare de subiecte pentru evaluările naționale și de coordonare științifică sau de elaborare de rapoarte pe care să fie întemeiate politici publice, în bibliografia și tematica de concurs sunt doar legi și chestiuni care țin de proceduri sau regulamente.

Care sunt condițiile de participare la concurs:

  1. Condiții de studii – studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental Matematică, ramura de științe Matematică, specializarea Matematică;
  2. Condiții de studii – studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental Științe umaniste și arte, ramura de știință Filologie, specializarea Limba și literatura maghiară – limba și literatura finlandeză, limba și literatura germană, limba și literatura rromani;

Condiția de vechime – minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

Ce conține dosarul cu șină

Dosarul de concurs conține în mod obligatoriu:

Între atribuțiile noilor angajați intră și orice le dă de făcut directorul general al CNPEE, potrivit anunțului.

“Îndeplinește alte sarcini de lucru din sfera de activitate a direcției curriculum, evaluări și examene pentru care este numit prin decizia directorului general.”

Directorul general al CNPEE este, din 2016 până în prezent, Marian Șuță. Acesta și-a trecut în CV că a fost „diriginte”, pe vremea când era profesor de matematică la liceu și la o școală generală.

Care sunt atribuțiile posturilor scoase la concurs, printre altele:

“a) Participă la optimizarea evaluărilor, examenelor și a concursurilor naționale în învățământul preuniversitar, pentru care CNPEE are atribuții, prin:

b) Asigură coordonarea științifică și profesională a elaborării testelor subiectelor pentru evaluările examenele și concursurile naționale în învățământul preuniversitar:

Coordonarea științifică a proiectării și elaborării, după caz, a biletelor de examen/variantelor de subiecte/fișierelor audio/fișierelor de lucru/baremelor de evaluare și de notare, precum și a traducerii în limbile minorităților naționale a testelor/variantelor de subiecte în vederea susținerii evaluărilor, examene și concursuri naționale, precum și a simulărilor la nivel național al examenul la disciplina matematică.

Participă la desfășurarea faze județene a olimpiadelor naționale prin proiectarea și elaborarea, împreună cu direcțiile specializată din Ministerul Educației, a subiectelor la disciplina matematică.

Realizează, la cererea conducerii Ministerului Educației, în vederea informării publice, rapoarte științifice privind rezultatele înregistrate la evaluările, examenele și concursurile naționale în vederea fundamentării soluțiilor propuse de Ministerul Educației pentru îmbunătățirea performanțelor școlare prin:

Acordă sprijin tehnic și de specialitate în realizarea unor acțiuni de evaluare întreprinse de Ministerul Educației, inspectorate școlare, unități de învățământ, prin:

Sprijină elaborarea și revizuirea periodică a componentelor curriculumului național prin participarea la activități coordonate, în calitate de membru al grupurilor de lucru, cu atribuții referitoare la componenta evaluare a produselor curriculare”.

Anunțul integral poate fi descărcat de aici:

Site-ul instituției arată, în 2021, așa:

Foto: captură site

Foto: © Nataliya Lukhanina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version