Profesorii din București vor avea acces la 1000 de burse integrale de specializare în predarea online, la seria din Octombrie a programul Profesor în Online, acordate de Digital Nation și Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB), se arată într-un comunicat de presă.
Programul se va desfășura în perioada 30 septembrie – 20 octombrie și este acreditat pentru a forma competențe digitale, plus 16 Credite Profesionale Transferabile, mai precizează sursa citată. Pregătirea se face doar online timp de 4 ore pe zi, pe o durată totală de 20 de zile.
Cei care doresc să beneficieze de bursele gratuite trebuie să aibă între 18-35 (inclusiv) ani și să fie cadre didactice cu domiciliul sau reședința pe raza Municipiului București sau să fie cadre didactice active în Municipiul București la momentul înscrierii în program.
Înscrierile se fac online, la adresa digitalnation.ro/profesor-online-ctmb, până pe 26 septembrie, în limita locurilor disponibile:
- Pasul 1: Completarea formularului de înscriere, disponibil la adresa https://digitalnation.ro/profesor-online-ctmb/
- Pasul 2: Obținerea unui cod unic de identificare al bursei, primit automat pe adresa de e-mail folosită la completarea formularului de înregistrare
- Pasul 3: Activarea bursei, prin parcurgerea pașilor de înrolare în seria I-B de pe pagina http://digitalnation.ro/profesor-online și introducerea, în pagina de plată, a codului unic de bursă, care va genera automat o reducere de 100% (gratuitate) per înscris
- Pasul 4: Începerea cursului, după validarea datelor personale folosite la înscriere.
„În cadrul cursului informațiile de bază sunt predate prin webinarii live, disponibile ulterior și în format înregistrat, iar spațiul de învățare virtual este locul în care cursanții pun în practică noțiunile acumulate, marcând astfel parcurgerea cu succes a fiecărui capitol. Pe parcursul programului, profesorii învață cum să predea online de la zero, în format online, mixt și tip blended learning”, se arată în comunicat.
La finalul cursului, absolvenții primesc un Atestat Profesional de Formare Continuă certificat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în valoare de 16 credite profesionale transferabile (CPT).
Programul Profesor în Online este disponibil și prin SEAP, astfel că instituțiile de învățământ sau administrațiile locale pot acoperi costurile de formare continuă pentru mai multe cadre didactice din aceeași școală.
Foto: Pixabay.com
3 comments
Doar București, restul nu contează. Să plătească.
Contează și restul, trebuie doar să se ocupe de asta ” instituțiile sau administrațiile locale”. Problema este de ce doar cei până în 35 de ani? De la 36 de ani până la 62/ 65, când ieși la pensie, mai sunt vreo 30 de ani. Nu mai merită să investești într-un angajat care va mai lucra 30 de ani? Ciudată socoteală!
Este o discriminare pe criterii de vârstă (doar 18-35)! În plus, nu spuneați că profesorii mai în vârstă sunt cei nu știu să predea on-line??? În al treilea rând… profesor la 18 ani??