Diferențe uriașe între abandonul școlar din mediul urban, care este sub 5%, și cel din rural, care este peste 25%, spune ministrul Educației

1.490 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Diferența abandonului școlar între mediul urban și cel rural este de peste 20%, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. El a declarat joi, la B1 Tv, că abandonul școlar este de sub 5% în mediul urban și de peste 25% în mediul rural.

Mai jos: declarațiile lui Cîmpeanu privind abandonul școlar:

„În mod sigur abandonul școlar este o problemă extrem de gravă, un abandon de 15,3% care a crescut la 15,6% în 2020 și așteptăm cu îngrijorare datele despre anul 2021, criza sanitară a crescut abandonul școlar, alături de diferențele uriașe între abandonul școlar în mediul urban, care este sub 5%, și în mediul rural, care este peste 25%, în condițiile în care la nivel european diferențele sunt între 10% și 11%, iată că în România, din păcate, sunt între 5% și 25%, necesită acțiuni integrate.

Aș vrea să reamintesc faptul că recent am semnat contractele de finanțare pentru un număr de 1.415 școli care sunt definite ca fiind cu risc mare pentru abandonul școlar. Finanțarea se face până la 200.000 de euro per școală și este pentru prima oară când finanțarea se face integrat, adică avem în vedere și suport acordat, spre exemplu, pentru excursii, participarea în tabere, avem achiziția de echipament IT, echipament sportiv, avem plata orelor remediale și orelor de meditație, avem foarte multe acțiuni care sunt eligibile într-o manieră flexibilă la nivelul unei școli.

Gândiți-vă că e vorba de școli din mediul rural cu precădere, 80% sunt școli din mediul rural cele care beneficiază de aceste finanțare, în care numărul de copii este foarte mic, deci o finanțare de până la 200.000 de euro + TVA per școală înseamnă o finanțare importantă per elev.”

Foto: © Uatp1Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulări Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele pe 17-19 ianuarie 2024 / Conținuturile de examen anunțate de Inspectoratul școlar

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele simulării județene pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) în zilele de 17, 18 și 19…
Vezi articolul

Orele de educație civică din gimnaziu nu au un impact semnificativ asupra participării active în viața politică a viitorilor adulți sau a dorinței acestora de a vota în viitor – studiu UNESCO / Rata de participare la alegeri a scăzut în ultimii 50 de ani

Orele de educație civică din gimnaziu nu au un impact semnificativ asupra participării active în viața politică a viitorilor adulți sau dorinței de a vota, arată cel mai recent raport…
Vezi articolul

Primarul Mihai Chirica le cere directorilor de școli din Iași să facă economii la consumul de agent termic și anunță controale. Sălile de sport nu vor mai folosite în afara activităților școlare

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a cerut, luni, directorilor de unități de învățământ din municipiu să facă economii, în vederea scăderii consumului de energie electrică și termică. Edilul a declarat, în…
Vezi articolul