Diferențe uriașe între abandonul școlar din mediul urban, care este sub 5%, și cel din rural, care este peste 25%, spune ministrul Educației

1.550 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Diferența abandonului școlar între mediul urban și cel rural este de peste 20%, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. El a declarat joi, la B1 Tv, că abandonul școlar este de sub 5% în mediul urban și de peste 25% în mediul rural.

Mai jos: declarațiile lui Cîmpeanu privind abandonul școlar:

„În mod sigur abandonul școlar este o problemă extrem de gravă, un abandon de 15,3% care a crescut la 15,6% în 2020 și așteptăm cu îngrijorare datele despre anul 2021, criza sanitară a crescut abandonul școlar, alături de diferențele uriașe între abandonul școlar în mediul urban, care este sub 5%, și în mediul rural, care este peste 25%, în condițiile în care la nivel european diferențele sunt între 10% și 11%, iată că în România, din păcate, sunt între 5% și 25%, necesită acțiuni integrate.

Aș vrea să reamintesc faptul că recent am semnat contractele de finanțare pentru un număr de 1.415 școli care sunt definite ca fiind cu risc mare pentru abandonul școlar. Finanțarea se face până la 200.000 de euro per școală și este pentru prima oară când finanțarea se face integrat, adică avem în vedere și suport acordat, spre exemplu, pentru excursii, participarea în tabere, avem achiziția de echipament IT, echipament sportiv, avem plata orelor remediale și orelor de meditație, avem foarte multe acțiuni care sunt eligibile într-o manieră flexibilă la nivelul unei școli.

Gândiți-vă că e vorba de școli din mediul rural cu precădere, 80% sunt școli din mediul rural cele care beneficiază de aceste finanțare, în care numărul de copii este foarte mic, deci o finanțare de până la 200.000 de euro + TVA per școală înseamnă o finanțare importantă per elev.”

Foto: © Uatp1Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Zero lei finanțare pentru programul „Săptămâna Verde” din școli, în bugetul pe 2025 al Administrației Fondului de Mediu. Anul trecut, alocarea era de 100 de milioane de lei

Programul „Săptămâna Verde” nu va este finanțat în anul 2025, potrivit documentului prin care Guvernul a aprobat joi, 24 aprilie, bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). În fișa bugetară aferentă…
Vezi articolul

Ocupațiile de vrăjitor și astrolog pot rămâne în codul ocupațiilor, dar standardele să prevadă că aceștia nu „vorbesc cu morții”, ci că pretind – spune ministrul Daniel David, care a criticat în mod repetat pseudoștiința, pe care o califică un atac asupra democrației

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, care de ani de zile militează împotriva pseudoștiinței și care recent a prezentat acest fenomen drept un atac asupra democrației, spune despre ocupații precum…
Vezi articolul

Testele de antrenament pentru elevii care vor da Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2023 nu vor mai fi publicate, spune șeful instituției care face subiectele de examen: „Pot fi folosite cele din anii anteriori”

În anul școlar 2022-2023, nu o să mai fie publicate teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, cei care urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul…
Vezi articolul

Daniel David: Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase

„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare…
Vezi articolul