Diana Mocanu, Editura Gama: Curentul extremist reprezintă o amenințare nu doar pentru parcursul nostru european sau pentru economia României, ci și pentru educație. Validarea unui discurs anti-știință, compus dintr-un amestec de falsuri și mistificări reprezintă, în fapt, o poziție împotriva cunoașterii

249 de vizualizări
Foto: Editura Gama
„O Românie educată nu poate fi o Românie unde aproape jumătate dintre elevi nu înțeleg ceea ce citesc, iar cărți cumpără doar șase oameni dintr-o sută”, a declarat Diana Mocanu, fondatoarea Editurii Gama, în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus”, care a avut loc între 4 și 8 decembrie la Romexpo. Aceasta a tras un semnal de alarmă cu privire la situația dezamăgitoare a educației din România și a catalogat calea pro-occidentală ca fiind singura soluție pentru o țară cu adevărat educată.

„Curentul extremist reprezintă o amenințare nu doar pentru parcursul nostru european sau pentru economia României, ci și pentru educație. Validarea unui discurs anti-știință, compus dintr-un amestec de falsuri și mistificări reprezintă, în fapt, o poziție împotriva cunoașterii”, a explicat Diana Mocanu.

„Singura șansă pentru îndeplinirea dezideratului de a avea o Românie cu adevărat educată este continuarea drumului european, pro-occidental, bazat pe deschidere și colaborare”, a mai adăugat aceasta.

Potrivit comunicatului de presă din partea Editurii Gama, care reia datele Eurobarometru și Eurostat din ultimii 2 ani, cetățenii români citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 7 din 10 nu citesc nicio carte în decursul unui an. Mai mult de atât, doar 2% din bugetul lunar al unei familii este alocat educației, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS) și citate în comunicat.

Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Asociației „Dăruiește viață” a accentuat faptul că atât educația, cât și sănătatea sunt domenii pe care instituțiile statului le-au neglijat în ultimii 35 de ani.

„Cred că sănătatea și educația sunt două domenii cheie pentru România și, din păcate, două domenii în care instituțiile statului au dezamăgit constant în ultimii 35 de ani. 350.000 de oameni și 8.000 de companii au construit un Spital așa cum statul nu a reușit în această perioadă. În educație sunt multe ONG-uri care fac treaba statului. România va progresa doar dacă va avea grijă de sănătatea și de educația copiilor săi”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada de Limba franceză 2024, etapa pe județ – subiecte și bareme de corectare pentru clasele VII-XII, proba de sâmbătă, 23 martie / Mail de 100 de cuvinte despre o experiență petrecută cu un prieten în Franța, cerință la clasa a VIII-a

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a olimpiadei de limba franceză (ONLFR) 2024, organizată sâmbătă, 23 martie, au fost obținute pe surse de Edupedu.ro. Documentele sunt unice…
Vezi articolul
Atentat terorist în fața unei școli din Paris

Atentat terorist în fața unei școli din Paris. Profesor de istorie, ucis și decapitat de un tânăr de 18 ani, după ce a arătat caricaturile cu Profetul Mahomed, la o oră despre libertatea de exprimare. Poliția l-a împușcat mortal pe atacator

Atacul s-a produs vineri la ora 17, în Conflans Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului, scrie biziday.ro. Profesorul de istorie a fost găsit la 200 de metri depărtare de școala în care…
Vezi articolul