Programele de studii de la universitățile din Anglia, pe parcursul cărora mulți studenți renunță și care nu îi ajută pe absolvenți să își găsească un loc de muncă în timp eficient, vor avea un număr limitat de locuri și vor dispărea în timp, după cum propune Guvernul englez, care menționează de cursurile „de slabă calitate”, potrivit BBC.
Noile planuri ale Executivului înseamnă că universitățile din Marea Britanie ar putea fi limitarea în ceea ce privește admiterea de studenți la cursurile de slabă calitate, conform sursei citate. Miniștrii vor cere autorității independente de reglementare, Oficiul pentru Studenți (OfS), să limiteze numărul de studenți la cursurile care nu au “rezultate bune”.
- Ministrul Educației, Robert Halfon, a declarat că impunerea de restricții ar încuraja universitățile să îmbunătățească calitatea cursurilor.
Premierul Rishi Sunak a declarat că „Marea Britanie găzduiește unele dintre cele mai bune universități din lume, iar studiile pentru o diplomă pot fi extrem de satisfăcătoare. Dar prea multor tineri le este vândut un vis fals și ajung să urmeze un program de proastă calitate pe cheltuiala contribuabililor, care nu oferă perspectiva unui loc de muncă decent la finalul acestuia”.
În același timp, Sunak a spus că „nu ai nevoie de o facultate ca să reușești în viață”.
Este însă neclar „care sunt aceste cursuri de proastă calitate? Sunt unele materii mai susceptibile de a avea rate ridicate de abandon decât altele?”, notează BBC. Departamentul pentru Educație nu poate indica ce cursuri ar fi expuse riscului de a avea limite de recrutare pentru că acest lucru ar trebui să fie determinat de OfS.
Dar acest lucru ridică o altă întrebare, conform sursei citate: Dacă unele cursuri sunt de o calitate atât de slabă, de ce să nu le eliminăm în întregime? Potrivit OfS, aproape 3 din 10 absolvenți de facultate din Anglia nu merg spre locuri de muncă care presupun studii superioare (n. red. în domeniul lor) sau spre studii aprofundate la puțin peste un an de la absolvire, mai scrie BBC.