Marţi, 9 iulie, de la ora 18:00, în ziua publicării rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2024 are loc dezbaterea Cronica Evaluării Naționale 2024, organizată de proiectul MERITO. Înscrierile la dezbaterea online sunt dedicate elevilor, profesorilor, părinților sau directorilor pentru a analiza rezultatele de la Evaluarea Națională 2024. Amintim, marți, 9 iulie, se publică rezultatele după contestații de la Evaluarea Națională 2024.
- Edupedu.ro a scris că anul acesta a fost cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani la Evaluarea Națională 2024.
Marţi, 9 iulie, de la ora 18:00, în ziua publicării rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2024 are loc dezbaterea online dedicată Evaluării Naționale 2024. Sunt invitați să se înscrie profesori, directori, elevi şi părinţi din toată țara la o dezbatere pe marginea rezultatelor examenului.
Dezbaterea începe la ora 18:00, se desfăşoară pe Zoom şi este transmisă în direct pe Facebook, pe evenimentul dedicat şi pe paginile MERITO şi CCD Galaţi.
Ce își propun organizatorii
– O recapitulare a subiectelor şi a tendinţelor remarcate la EN 2024;
– O scurtă analiză a subiectelor care au reprezentat provocări pentru elevi;
– Analiza rezultatelor comunicate de Ministerul Educaţiei în raport cu subiectele;
– Pe ce ar fi util să se concentreze profesorii şi elevii pentru a (se) pregăti cât mai bine pentru viitor?
Cine participă
- Doina Geru – moderator, profesoară de Limba engleză şi directoarea Casei Corpului Didactic Galaţi;
- Mihaela Mihăilescu, profesoară de Istorie şi directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1, din Independenţa (GL);
- Cătălin Zaman, profesor MERITO 2021 de Limba şi literatura română şi director la Şcoala Gimnazială “Înv. Nicolae Ispas”, din Ulmeni-Clondiru (BZ);
- Sorin Haiduc, profesor de Matematică şi director MERITO 2022 al Colegiului Naţional Pedagogic “Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”, din Arad;
Dezbaterea este co-organizată de profesorii contributori, sub umbrela Casei Corpului Didactic Galaţi şi a proiectului MERITO.
Informații de context
Peste 27 de mii de contestații au fost depuse la Limba română, Matematică și Limba maternă de la Evaluarea Națională 2024, potrivit datelor Ministerului Educației. Concret, la cele 3 materii au fost înregistrate 27.642 de contestații, cele mai multe fiind la Limba și literatura română. Amintim că rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi publicate marți, 9 iulie, conform calendarului oficial.
Conform datelor Ministerului Educației, la Limba română au fost înregistrate 14.486 de contestații, iar la Matematică 12.731. La limba și literatura maternă au fost 425 de contestații.
- Limba și literatura română: 14.486
- Matematică: 12.731
- Limba și literatura maternă: 425
În 2023, au fost înregistrate 27.128 de contestații la Evaluarea Națională, potrivit dosarului de presă cu rezultatele finale de la Evaluare.
Despre rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2024
La nivel national, 65 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au media 10 la Evaluarea Națională 2024, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.
Peste 74% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2024 au luat medii peste 5, a anunțat Ministerul Educației miercuri, într-un comunicat de presă. Rezultatele sunt cele inițiale, înainte de contestații. Este cel mai mic procent din ultimii 4 ani. Față de anul trecut, scăderea este de aproape 2 puncte.
Un singur elev de la o școală din mediul rural, care a susținut Evaluarea Națională 2024, a luat nota 10 atât la Limba română, cât și la Matematică, potrivit rezultatelor consultate de Edupedu.ro. Este un elev de la Școala Gimnazială Iepurești, din județul Giurgiu.
Cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2024 au fost obținute în județele București, Cluj și Brăila. La polul opus, cele mai puține medii peste 5 vin din județele Vaslui, Călărași, Caraș-Severin.
Anul acesta, mai mulți elevi nu au reușit să ia nota 5 la Matematică, la Evaluarea Națională 2024 față de anul trecut: în total 31,30% dintre elevi au luat note sub 5, potrivit datelor Ministerului Educației.
În mediul rural, 48% nu au reușit să ia nota 5 la această probă, cu 8 puncte procentuale în plus față de anul trecut. Procentul este similar cu cel din 2021. Și diferența dintre rural și urban se adâncește de la un an la altul, la notele între 1-4.99, mai arată datele Ministerului Educației comparate de Edupedu.ro.
Foto: © Fizkes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
dezbatere sa ce?! :))