Detașarea Ioanei Lazăr ca secretar general al Ministerului Educației, prelungită cu încă 6 luni prin decizie a premierului

1.677 de vizualizări
Foto: AVE
Secretarul general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, a fost detașată pentru încă 6 luni pe postul respectiv, printr-o decizie a premierului României, Nicolae Ciucă, publicată vineri seara în Monitorul Oficial. Lazăr este angajata Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, așa că, din 6 în 6 luni, ocupă postul de la Ministerul Educației prin detașare. Există o practică la nivelul administrației centrale de a nu scoate la concurs posturile de secretar general, aceștia fiind oameni-cheie în administrație, lăsând astfel posibilitatea de a decide politic cine sunt aceștia.

Decizia prevede exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, a funcției publice vacante
din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Educației.

Decizia își produce efectele de pe 29 iunie. Ioana Lazăr este șef serviciu al Serviciului elaborare și avizare acte normative — Direcția reglementare — Direcția generală reglementare și armonizare legislativă din cadrul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Reamintim că prima mutare a lui Sorin Cîmpeanu, imediat după numirea sa la Ministerul Educației, în 24 decembrie 2020, a fost să solicite detașarea Ioanei Lazăr pe postul de secretar general. Cu trei săptămâni înaintea acelui moment, Lazăr fusese dată afară din același post de ministrul precedent, Monica Anisie, care ceruse încetarea detașării.


1 comment
  1. Pentru Anisie nu era buna dar pentru Campeanu se potriveste. Inainte cu sinecurile la stat pe banii nostrii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

E necesară o platformă online unde să poată fi reclamate abuzuri în școală – nou apel al World Vision România, după adoptarea Planului național de combatere a violenței școlare / Platforma ar ajuta în problema subraportării cazurilor de abuzuri, spune organizația

O platformă online unde copiii și părinții să poată reclama cazuri de abuzuri în școală este necesară pentru a răspunde unei probleme importante – subraportarea  abuzurilor, spune organizația World Vision…
Vezi articolul

Cercetătorul Cristian Presură ridică problema unei posibile licitații cu dedicație în cazul Bibliotecii Școlare Virtuale: “În caietul de sarcini, scris înainte de licitație, găsesc însă detalii neverosimile, ca de exemplu, lungimile cablurilor în milimetri”

Biblioteca Școlară Virtuală este un proiect de 40 de milioane de euro. Licitația a fost câștigată la începutul lunii decembrie de Asocierea dintre S & T România, Trencadis Corp SRL…
Vezi articolul

Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu: Dacă am fi fost neafiliați NATO, eram vulnerabili la același gen de agresiune / Putin joacă la loterie soarta țării sale, poate chiar și soarta lumii / Ceea ce se va întâmpla va depinde foarte mult de capacitatea Ucrainei de a rezista

România se află într-o poziție foarte bună fiind membră NATO în contextul agresiunilor actuale, altfel eram la fel de vulnerabili ca Ucraina, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Bogdan Murgescu…
Vezi articolul