Destinații inedite: unde poți merge cu copiii din ciclul preșcolar și cel primar în vacanța de la sfârșitul lui octombrie

1.423 de vizualizări
Foto: Vitolda Klein – Unsplash
După un început de an școlar marcat de numeroase incertitudini, elevii din ciclul preșcolar și cel primar se pregătesc acum pentru prima lor vacanță, care se va desfășura în intervalul 25 – 31 octombrie 2021, scrie Economedia.ro.

În acest context, familiile acestora au început deja să facă planuri pentru sejururi în țară și să rezerve cazări pentru sfârșitul lunii. Potrivit unui raport realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cele mai aglomerate zile din punctul de vedere al rezervărilor sunt cele de weekend: 23 octombrie, respectiv 29 octombrie.

Care sunt destinațiile din România perfecte pentru o vacanță cu copiii

Conform raportului emis de Travelminit.ro, în topul celor mai căutate destinații se află stațiunile montane (29%), stațiunile balneoclimaterice (23%), marile orașe (21%), dar și în secuime (9%). O intrare interesantă în acest top este cea a destinațiilor inedite din România, a căror popularitate a crescut exponențial în ultimii ani. Printre ele se numără Rimetea (județul Alba), Breb (județul Maramureș), Cârța (județul Sibiu), sate românești care oferă amintiri și povești memorabile, semn că turiștii încep acum să acorde un interes tot mai mare experiențelor autentice.

Citește articolul complet pe Economedia.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere liceu 2024. Alina Hora, consilier școlar la Școala Centrală, despre completarea fișei cu opțiuni pentru repartizare: Un copil aflat pe poziția 2.000 în ierarhie, care vrea să ajungă la o anumită școală unde anul trecut s-a intrat cu poziția 1.900, are șanse destul de bune

Poziția în ierarhie e foarte importantă atunci când elevii se gândesc la opțiunile lor, a declarat Alina Hora, consilier școlar la Școala Centrală din Bucureșt, la TVR Info. Ierarhia de…
Vezi articolul

Misiune spațială românească la bordul Stației Spațiale Internaționale – DropCoal, prin care oamenii de știință pot învăța cum să administreze mai bine medicamente astronauților sau să alimenteze navele spațiale

Compania Romanian InSpace Engineering (RISE) va lansa, la începutul lunii noiembrie, către Staţia Spaţială Internaţională misiunea Drop Coal, un experiment ştiinţific dezvoltat integral în România, în cadrul unui proiect finanţat…
Vezi articolul

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității rector-parlamentar, posibilitatea demiterii rectorului de către senatul universitar, eliminarea condamnaților din conducerea universităților și aplicarea masteratului didactic

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității dintre funcția de rector și cea de parlamentar sau lider de partid. În plus, orice condamnare definitivă trebuie să atragă încetarea imediată…
Vezi articolul