Descoperire în Marea Britanie: Faimoasa piatră de șase tone din centrul Stonehenge provine din nordul Scoției, nu din Țara Galilor / Populația din Neolitic a transportat roca 700 de kilometri

90 de vizualizări
Foto: Unsplash / Priyank V
Piatra de altar de șase tone din centrul Stonehenge provine din nordul Scoției și nu din sud-vestul Țării Galilor, așa cum se credea anterior, a relevat o nouă analiză, potrivit BBC, scrie G4Media.ro.

Descoperirea arată că construcția Stonehenge a fost un efort de colaborare mult mai mare decât credeau oamenii de știință.

De asemenea, înseamnă că monumentul antic de lângă Salisbury, în sud-vestul Angliei, a fost construit cu pietre din toate părțile Marii Britanii.

Descoperirile sugerează că Marea Britanie neolitică era o societate mult mai conectată și mai avansată decât indicau dovezile anterioare.

Distanța dintre Stonehenge și nordul îndepărtat al Scoției este de aproximativ 700 km.

Cercetarea a fost condusă de un doctorand galez, Anthony Clarke, care lucrează acum la Universitatea Curtin din Australia de Vest.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezidențiat 2023. Deși 863 de candidați au obținut peste punctajul minim care face posibilă admiterea, 208 candidați au fost declarați respinși, conform regulamentului, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a organizat pe 14 mai 2023, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, o sesiune extraordinară suplimentară a concursului de admitere în rezidențiat pentru 628 de locuri rămase…
Vezi articolul