Deschiderea școlilor, unul dintre cele trei subiecte pe care premierul Orban este invitat să le prezinte miercuri, în Parlament

3.071 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, o decizie luată, luni, de Birourile permanente reunite, temele vizate fiind limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor, transmite Agerpres.

În 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

“Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

Pe 29 iulie tot Orban declara, însă, cu totul altceva: “Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

Reamintim că mai e doar o lună până la începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Foto: gov.ro


4 comments
  1. Domnule Orban ,din tot ce spui azi si maine ,reiese atat de bine aceeasi nepasare de invatamant si evident de tine caci premier daca erai ,laptopurile de mult se duceau dar nu e vina lui Macedonschi cand traia ca multi boi il venerau!👏

  2. Scolile se deschid la 1 septembrie. Sa nu confundam cu inceperea cursurilor. Si se deschid, asadar in nici mai mult, nici mai putin 3 saptamani(21 de zile). Si nicio formare, nicio initiativa de instruire a cadrelor didactice, nimic din cele promise. Ehe, s-au promis multe si tot boborul isi cumpara mastile din propriul salariu si plateste amenzile tot de acolo. Pentru fericitii care mai au salariu. 20 de mii de tablete pentru copiii cetatenilor romani intorsi in pandemie din diaspora? Serios??? Si restul de cateva sute de mii fac foamea cu telefonul mamei in mana daca il au si pe acela. Si profesorii nimic: nico macar o masca de 2 lei. Nu mai spun de tableta. Votati, ca de data asta macar stiti ce votati. Ca a vazut o tara intreaga.

  3. Și vorbește Domnul Orban…și vorbește….și oamenii lui fug cu banii…și fraieri rămân cu vorbele și cu …voluntarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar de la UMF Carol Davila: Prevenția trebuie să debuteze timpuriu / Avem nevoie să reconstruim rețeaua de medicină școlară pentru a asigura sănătatea societății de mâine

„Prevenția trebuie să debuteze timpuriu, încă din primii ani de școală și de aceea m-aș bucura să văd tot mai mulți profesioniști și tot mai multe opțiuni de carieră în…
Vezi articolul

Motivele pentru care suspendarea grevei generale din Educație a fost decisă doar de către liderii județeni de sindicate și nu de toți membrii – explicațiile sindicatului Sălaj: 65% vor fi creșterile salariale de la 1 ianuarie 2024, pe angajamentele Guvernului / În ce condiții poate fi reluată greva

Suspendarea grevei nu înseamnă încetarea ei, transmite Liga Sindicatelor din Învățământ Sălaj. Potrivit sursei citate, în urma grevei, două dintre cele mai importante revendicări s-au realizat: majorarea salarială între 21…
Vezi articolul

UPDATE Ministrul Educației: Elevii care primesc cei 500 de lei pe tichetele educaționale pentru a-și cumpăra rechizite ar putea să primească banii “mai devreme”, în prima parte a lunii septembrie, dar după ce începe școala / Cei care au deja cardurile emise de anul trecut trebuie doar să confirme că îndeplinesc condițiile legale

Inițial, listele cu beneficiarii care primesc tichetele acordate prin proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” ar fi trebuit trimise de…
Vezi articolul

Club de limbajul semnelor la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță din București, inițiat de o elevă în clasa a XII-a, Armita Modares: Pe lângă elevi participă și profesori și bibliotecara școlii. Am făcut singură afișe, pagină de Instagram pentru club, am contactat o profesoară care să ne predea

O elevă în clasa a XII-a la Liceul Alexandru Vlahuță din București, Armita Modares, a avut ideea de a porni un club în care elevii care doresc pot învăța limbajul…
Vezi articolul