DESCARCĂ Model de evaluare inițială Chimie clasa a XII-a, glosare de termeni și concepte, fișe de lucru și de evaluare experimentală și propuneri de planificare calendaristică pentru toate profilurile și specializările – reperele metodologice 2024-2025

1.332 de vizualizări
Fișă de lucru Chimie Clasa XII / Foto: Repere metodologice 2024-2025
Noile repere metodologice pentru clasa a XII-a pentru disciplina Chimie includ un model de evaluare inițială, propuneri de planificări calendaristice și glosare de termeni și concepte pentru capitolele principale, însoțite de fișe de lucru și fișe de activitate experimentală.

Reperele metodologice sunt documente cu precizări despre ce predau profesorii la liceu, din acest an și pentru cei care intră clasa a XII-a din septembrie – acești elevi sunt primii care au început școala cu Clasa Pregătitoare, care au urmat un curriculum format pe competențe în gimnaziu și pentru care reforma curriculară a fost oprită de politicieni acum 4 ani.

Reperele metodologice vin în locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012.

Testul de evaluare inițială este dedicat elevilor de la profilul real, specializarea științele naturii și are 7 cerințe: un exercițiu de tip adevărat/fals și 6 probleme.

FOTO Test inițial și barem Chimie:

DOCUMENT Test inițial și barem Chimie:

Planificările calendaristice au fost formulate pentru:

  • filiera teoretică, profil real, specializarea științele naturii (2 ore/săptămână);
  • filiera tehnologică, profil tehnic (2 ore/săptămână);
  • filiera vocațională, profil militar, specializarea matematică-informatică + filiera tehnologică, profil tehnic și profil resurse naturale și protecția mediului (1 oră/săptămână).

FOTO Planificare calendaristică specializarea științele naturii – 2024-2025:

DOCUMENT Planificare calendaristică specializarea științele naturii – 2024-2025:

FOTO Planificare calendaristică profil tehnic – 2024-2025:

DOCUMENT Planificare calendaristică profil tehnic:

FOTO Planificare calendaristică profilurile militar, tehnic și resurse naturale și protecția mediului:

DOCUMENT Planificare calendaristică profilurile militar, tehnic și resurse naturale și protecția mediului – 2024-2025:

Ghidul conține și glosare de termeni și concepte pentru subiectele „Termochimie”, „cinetică chimică” și „Reacții cu transfer de protoni”. Toate cele 3 glosare sunt însoțite de fișe de lucru, ultimele 2 având și propuneri de fișe de activitate experimentală.

Pentru capitolul „Reacții de precipitare” sunt sugerate o fișă de lucru și una de activitate experimentală.

DOCUMENT Termochimie – glosar:

DOCUMENT Termochimie – fișă de lucru:

DOCUMENT Cinetică chimică – glosar:

DOCUMENT Cinetică chimică – fișă de lucru:

DOCUMENT Cinetică chimică – fișă de activitate experimentală:

DOCUMENT Reacții cu transfer de protoni – glosar:

DOCUMENT Reacții cu transfer de protoni – fișă de lucru:

DOCUMENT Reacții cu transfer de protoni – fișă de activitate experimentală:

DOCUMENT Reacții de precipitare – fișă de lucru:

DOCUMENT – Reacții de precipitare – fișă de activitate experimentală:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă și a unor doctori făcuți de Gabi Oprea / Printre ei, fostul șef de la Antitero, Sorin Cozma, fostul șef de la Juridic, Dumitru Dumbravă, fiica, ginerele și secretara lui Oprea

Academia Națională de Informații ”Mihail Viteazul” a SRI cere în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, dar și în cazul unor doctori făcuți…
Vezi articolul

DOCUMENT Ghidul pentru Smart Lab-uri de 60.000 de euro, finanțate din PNRR, lansat în consultare publică. Liceele și școlile profesionale pot cumpăra zeci de dispozitive, ochelari de realitate virtuală, dar totul fără mentenanță

Un ghid al solicitantului pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior”, finanțat prin Investiția 9, a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, pe edu.ro. Solicitanții…
Vezi articolul