Definitivat 2024 Rezultatele finale. Încă 304 profesori au medii peste 8 după contestații și primesc drept de practică. O cincime din note au fost contestate, rata de promovare urcă la peste 76%

1.057 de vizualizări
calendarul de depunere
Foto: © Nyul | Dreamstime.com
Încă 304 profesori depășesc statutul de debutanți și intră pe ruta ascendentă de profesionalizare în cariera didactică, după ce au promovat definitivat 2024 cu medii de 8 sau peste 8, în urma contestațiilor.

Potrivit datelor și comunicatului de la Ministerul Educației după afișarea rezultatelor finale marți, 6 august, la ora 10:00, sunt 5.991 de candidați care au obținut medii peste 8, față de 5.687 câți erau la rezultatele inițiale de pe 30 iulie.

Rata de promovare este acum 76,45%, cu 3,87 puncte procentuale mai mare decât cea inițială, de 72,58.

7.836 de lucrări care au ajuns să fie notate, după ce trei au fost anulate în centrele de evaluare. Din acestea, 1.642 de note au fost contestate, adică o cincime (20,95%).

Dintre cei 8.072 de candidați prezenți, 228 de candidați s-au retras, 5 candidați au fost eliminați (pentru fraudă sau pentru alte nereguli prevăzute de metodologie), iar lucrările a 3 candidați au fost anulate în perioada de evaluare pentru nerespectarea prevederilor metodologice privind redactarea.

Din totalul celor 7.836 de candidaţi cu note la proba scrisă, 5.325 de candidați s-au situat pe tranșa de note 7,50 – 10 (după soluționarea contestațiilor). Dintre aceștia, 66 de candidaţi au fost notați cu 10, iar 459 de candidați au primit note între 9,50 și 9.99. Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a 360 de candidați, număr în ușoară scădere, comparativ cu anul trecut (394).

Lucrările au fost evaluate/reevaluate digitalizat”, mai scrie în comunicatul Miniterului Educației.

În 2023, rata finală de promovare a fost 79,37%, cu 2,41 puncte procentuale mai mult decât la rezultatele inițiale din același an (76,97%) și cu 5,5 puncte procentuale mai mult decât la rezultatele finale Definitivat 2022. La rezultatele inițiale din 2022, erau 70,80% promovați.

  • 1.642 de contestații au fost depuse în 2024. Anul trecut au fost depuse 1.235 de contestații, iar în anul 2022 au fost 1.528.

În 2023, numărul celor care au promovat examenul de Definitivat a crescut cu peste 180 de candidați la rezultatele finale, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Erau 6.089 de candidați care au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), cu 184 mai mulți față de prima afișare (5.905 candidați).

Comunicatul Ministerului Educației – rezultate finale Definitivat 2024:

DOCUMENT DESCARCĂ Dosarul de presă Definitivat 2024 – rezultate după contestații:

Foto: © Nyul | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul

Profesorii înțeleg diferit față de elevi violența verbală, spune ministrul Educației, Ligia Deca, care interpretează un chestionar în care de trei ori mai mulți elevi au fost martori la agresiuni decât cadrele didactice

Ligia Deca spune că rezultatele chestionarului realizat de Consiliul Național al Elevilor, privind respectarea Statutului Elevilor, arată o diferență mare de procente mare între profesorii și elevii care au răspuns…
Vezi articolul

Profesorii să nu fie obligați să depună toate eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, solicită sindicatele din Educație în amendamentele la proiectul legii. Cer și ca Registrul declarațiilor de interese, pentru profesorii care fac meditații, să nu se aplice

Sindicatele din Educație solicită eliminarea prevederii prin care profesorii sunt obligați să depună eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, potrivit amendamentelor trimise la proiectul Legii învățământului preuniversitar.…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile profesorilor: Din ultimele discuții cu sindicatele, s-a desprins un posibil 20% ca procent de creștere pe 2024, care să și arate semnul de respect pe care-l avem pentru profesia didactică. S-au discutat mai multe variante de etapizare

Creșterea salarială convenită cu sindicatele ar fi de 20% pentru profesori și angajații din Învățământ, pentru anul 2024, confirmă Ligia Deca, ministra Educației. Întrebată la un eveniment al OCDE la…
Vezi articolul