DEFINITIVAT 2021 Modelele de subiecte formulate după noile programe au fost publicate

12.371 de vizualizări
Foto: © Jevanto | Dreamstime.com
Noile modele de subiecte pentru examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de Ministerul Educației. Modelele de subiecte sunt formulate conform noilor programe aprobate în 2020 și publicate recent de către Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație.

Noile programe pentru Definitivat 2021 au fost publicate pe 9 decembrie, iar cele mai multe cadre didactice au remarcat o aglomerare a acestora, deși inițial reprezentanții Ministerului au anunțat că materia va fi simplificată.

Puteți descărca modelele de subiecte pentru Definitivat 2020:

Celelalte discipline pot fi descărcate de pe site-ul subiecte.edu.ro/Definitivat, format arhivat .zip

Reamintim că proba scrisă la Definitivat este programată pentru 14 iulie 2021. Calendarul Definitivat 2021 poate fi consultat aici.

Concusul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Citește și noua metodologie de organizare a Definitivatului 2021 – Prima inspecție are loc în Semestrul I / Profesorii vor semna un “acord privind afișarea pe internet a datelor cu caracter personal”, iar perioada concediului de maternitate și a întreruperii cursurilor se consideră vechime la catedră

Foto: © Jevanto | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Modelul pentru definitivat la invatatori nu a fost formulat dupa noua programa!!!
    La redactarea unui eseu se cere un text apartinand lui George Bacovia..In noua programa nu mai este mentionat Bacovia…

  2. Nu este nicio modificare in ce priveste subiectele, acestea sunt subiectele care au fost date in vara… asta da capacitate de adaptare a celir care fac subiectele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

VIDEO Caracteristica omului inteligent este adaptabilitatea, spune profesorul Ciprian Ittu, director la Școala Gimnazială Poiana Mărului: Prin cunoștințele pe care le acumulăm noi, profesorii, ne ajutăm copiii din comunitate să cunoască noțiuni financiare

Aproape toți profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, județul Brașov, s-au implicat în programul-pilot LifeLab by BCR în momentul în care acesta le-a fost prezentat. Directorul instituției, profesorul…
Vezi articolul

DOCUMENT Examen clinic general și psihiatric, obligatorii pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități / Modelul de certificat medical pe care trebuie să îl obțină anual – proiect

Personalul didactic de predare și didactic auxiliar din învățământul superior este obligat să obțină un Aviz medical în urma unui control medical individual (examen clinic general și psihiatric), care se…
Vezi articolul

Serie de evenimente susținută de APRIL

VIDEO Este necesară apariția unui post în toate unitățile de învățământ, responsabil de toate programele sociale, spune inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș, Cosmin Hogea

Înființarea unui post în fiecare școală care să aibă în responsabilitate toate programele sociale, aceasta este propunerea făcută de Cosmin Hogea, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar al Județului…
Vezi articolul

Demisii în rândul directorilor de școli, nemulțumiți că au salarii mai mici ca ale profesorilor făra funcție. “Procentul este destul de ridicat”, spune liderul sindical Marius Nistor, FSE / Stavri, FSLI: Sunt niște anomalii în salarizarea directorilor de școli

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că „sunt deja directori care au început să-și dea demisia și procentul este destul de ridicat”. Declarația…
Vezi articolul