Definitivat 2020: Candidații trebuie să depună cerere de recunoaștere sau echivalare a inspecției până pe 22 mai, potrivit ISMB. 29 mai, termenul de evaluarea a portofoliilor

12.573 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
Candidații la examenul național de Definitivat 2020 trebuie să depună cerere de recunoaștere sau echivalare a inspecției până pe 22 mai, transmite Inspectoratul Școlar al Municipiului București într-o adresă către școli obșinută de Edupedu.ro.

Potrivit indicațiilor din adresă, portofoloul profesional personal va fi trimis pe email către inspectorii de specialitate sau metodiști și ctre directorii școlilor. Termenul de evaluarea a portofoliilor este 29 mai, se mai arată în documentul care poate fi citit integral la finalul articolului.

”Pentru candidați înscriși la examenul național de definitivare învățământ sesiunea 2020, care nu au susținut nici o inspecție de definitivat în anul școlar 2019-2020:

  • conform art 38 din OG 70 / 2020 pentru anul școlar 2019-2020 cadrelor didactice care susțin examenul pentru definitivare învățământ li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat.
  • candidații aflați în această situație, vor depune la sediul ISMB, cererea de recunoaștere/echivalare a inspecției până la data de 22 mai 2020 și vor pregăti portofoliul profesional personal în vederea evaluării acestuia, conform grilei de evaluare prevăzute în Anexa 4 din OMEN 5211/2018

Modelul ISMB de cerere pentru recunoaștere/echivalare a inspecției poate fi descărcat de aici.

Pentru candidații înscriși la examenul național de definitivare învățământ sesiunea 2020, care au efectuat cel puțin o inspecție specială la clasă în anul școlar 2019-2020:

  • evaluarea portofoliului profesional personal se realizează electronic conform grilei de evaluare prevăzute în anexa 4 OMEN 5211/2018;
  • candidații vor transmite scanat într-un singur document format PDF, respectând ordinea acestora din grilă, electronic, prin e-mail, inspectorului școlar de specialitate/metodist și directorului unității de învățământ.
  • Denumire document: nume_prenume_unitatea de învățământ”

Reamintim că metodologia și calendarul pentru Definitivat 2020 nu sunt încă publicate în Monitorul Oficial, dar ele au fost discutate în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei de Dialog Social de la minister. Edupedu.ro a publicat aici draftul documentului cu modificări.

Photo by Moose Photos from Pexels


1 comment
  1. Metodologii neclare, aparute peste noapte, renuntarea la calitate, ce se spune azi nu mai e valabil maine sunt lucruri care afecteaza prestigiul si calitatea unui sistem educational.
    Apropo, se reia concursul pentru ”Gradatiile de merit”, bazat ca si pana acum pe bibliorafturi pline de hartii, uneori neacoperite cu competentele clamate, multe dintre ele nelegate efectiv de activitatea desfasurata la catedra!
    Numai strangatorii de hartii ”profesionisti” pot sa scoata, in aceasta situatie speciala, teancurile de documente, care au fost cu grija stranse si ordonate! Profesorii care isi dedica timpul elevilor nu cred ca pot sa fie performanti in domeniul hartiilor!
    Adica se continua povestea clasica, unii cu munca, adesea altii cu beneficiile!
    Nu spun ca printre detinatorii de gradatii nu ar fi si profesori merituosi! Dar sunt si multi fabricanti si colectionari de hartii! Cati dintre ei au performat in online oare, in perioada precedenta, ca tot a fost o ocazie de demonstrare a calitatilor?
    Dar cainii latra si ursul trece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional / Concursul pentru directori de școli nu se va putea organiza pe 27 iulie, dacă regulile de examen nu sunt publicate până pe 27 mai

Ordonanța de Urgență adoptată pe 19 mai de Guvernul României, prin care este reglementată echivalarea competențelor la Bacalaureat 2021, nu mai conține articolele prin care ministerul Educației modifica Legea Educației…
Vezi articolul

BREAKING Viabilitatea posturilor de profesori nu se mai stabilește la școală, ci de către inspectorate, iar profesorii care se titularizează în vara 2024 vor fi obligați să predea în școala în care au luat postul cel puțin un an școlar

Reguli noi în privința angajării profesorilor în școli, anunțate de Ministerul Educației. Instituția anunță că, potrivit ordinului de ministru care prevede condițiile mobilitate a personalului, trimis spre publicare în Monitorul…
Vezi articolul

VIDEO Mircea Miclea: Ne așteaptă cea mai gravă criză pe care a traversat-o sistemul de educație, criza de resurse umane. În România, 51% dintre cadrele didactice au peste 50 de ani / Soluțiile: Salarii atractive bazate pe criterii de performanță, statul să ofere facilități fiscale masive pentru cei care se duc la programe de formare și educație continuă și pentru formatori

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, psiholog și profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, atrage atenția că urmează o criză majoră de resurse umane în educație, în contextul în care, spune…
Vezi articolul

VIDEO Andreea Esca, mesaj pentru profesori: Când îți iubești elevii și îți place ceea ce faci, e imposibil să nu fii iubit înapoi și nu cred că există bucurie mai mare pentru un profesor decât un elev care ajunge un om mare și care te poartă cu el în suflet toată viața lui

Învățătoarea Andreei Esca este imaginea acesteia pentru ceea ce înseamnă un profesor, a spus prezentatoarea TV într-un mesaj transmis profesorilor la Gala Merito 2023. În clipul înregistrat, Esca a mai…
Vezi articolul