VIDEO Doar 3 cazuri de fraudă la matematică, anunță ministrul Educației, după a doua probă scrisă de la Evaluarea Națională / Au fost prezenți peste 148 de mii de elevi

9.359 de vizualizări
Foto: Cătălina Păun – Agerpres Foto
Ministerul Educației a declarat că au fost „doar 3 cazuri” de faudă sau tentativă de fraudă între elevi. Lucrările lor au fost notate cu nota 1 0 un elev a fost prins folosind telefonul, iar alți doi au avut fițuici.

Cele mai importante declarații aici:

Au fost prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.963 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Subiectele și baremul de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și pot fi găsite aici.

Sorin Cîmpeanu: „Proba s-a derulat fără incidente deosebite. Au fost doar trei eliminați din examen, Sibiu și Constanța câte un elev pentru posesie materiale de inspirație nepermise, fițuici mai exact, și o altă eliminare din examen în Ilfov, pentru utilizarea telefonului. Doar trei cazuri.

La Evaluare am avut de asemenea, după cum știți, faza pilot în care lucrările au fost scanate în fața elevilor, au fost atribuite codul și au fost încărcate în platformă. Toate lucrările la acest moment au fost deja încărcate în platformă, deci sunt gata de evaluare. Experiența evaluării deja începute la limba și literatura română este foarte încurajatoare. Procesul se derulează rapid, deși se aplică pentru prima oară, iar din informațiile pe care le avem satisfacția evaluatorilor este la un nivel ridicat.

Despre subiectele de azi: Subiectele pentru proba de astăzi au fost concepute astfel încât se poate fi verificate șase competențe generale. Cele 6 competențe testate prin subiectele date la Matematică au fost prezentate de ministrul Educației.

Ministrul Educației a propus acordarea de calificative „admis/respins” la muzică, desen, educație fizică, în gimnaziu, ca o rezolvare pentru „goana după note”.

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională, la alegerea lor, se pot înscrie la liceu până la data de 1 septembrie a mai anunțat Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că „avantajul este că ei sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui”.

Ultima probă scrisă de la Evaluarea Națională 2022, cea la Limba și literatura maternă, va avea loc vineri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Profesoara Florentina Pavăl a spus pentru Edupedu.ro că la subiectele de la Evaluarea Națională 2022, la Matematică „s-a pus accentul pe abilități de calcul, pe creativitate, imaginație, probleme cu soluții multiple”. Vedeți aici rezolvarea acestora.

Articolul este în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

SURSE Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința ordinului ce elimină bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unor surse Edupedu.ro. Audierile…
Vezi articolul

Fostul ministru Daniel Funeriu, reacție dură la decizia CCR privind titlurile de doctor obținute prin plagiat: Curtea Constituțională a definitivat disoluția morală a statului român. Cine e de vină? Cei care au obligația să medieze între stat și societate

Fostul ministrul al Educației, Daniel Funeriu, vine cu explicații privind decizia CCR legată de retragerea titlului de doctor. Potrivit deciziei, acesta poate fi retras doar dacă ”nu a intrat în…
Vezi articolul

Proiectul ROSE se încheie la 30 noiembrie. Ministerul Educației cere 13 milioane de euro pentru ultimele plăți în proiectul privind reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare la BAC

Ministerul Educației cere 13 milioane de euro (65 de milioane de lei) pentru ultimele plăti în cadrul Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE), care se încheie…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre școlile care au rămas în online, deși îndeplinesc condițiile pentru prezență fizică: „Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis școlilor care nu au redeschis cu prezență fizică, deși îndeplinesc condițiile pentru asta, că școala, conform legii, este obligatorie, iar în sistem online pot…
Vezi articolul